За мнозина от нас работата се ръководи от правила, различни

...
За мнозина от нас работата се ръководи от правила, различни
Коментари Харесай

Как да имате успех във всичко само с 4 стъпки? Вижте отговор...

За мнозина от нас работата се управлява от правила, разнообразни за персоналния ни живот. Това ги обрича в никакъв случай да не се срещнат.

Вероятно това се дължи на мисълта, че научените уроци от родителството не може да бъдат приложени в бизнеса. Това не е по този начин, когато препоръките идват от Ейприл Смит Джоунс. Днес тя е съумял юрист, бизнес съветник и майка на три деца със забележителни триумфи, написа profit.bg.

Житейският път на Джоунс е завладяващ. Тя е отгледана от самотна майка и израства в регион на Лос Анделжис, раздиран от борби сред улични банди. Въпреки това пази бакалавърската си степен в Бъркли и по-късно учи в Юридическия лицей на Калифорнийския университет в Хейстингс, написа Forbes.

Докато гради личната си правна адвокатска фирма, Джоунс и брачният партньор ѝ Даръл съумяват да отгледат три супер сполучливи деца. Едното от тях получава премия “Грами ” за музикалните си достижения, другото се увлича по ракетната просвета и играе футбол в Принстън, работило е за SpaceX и следва да приключи магистратурата си по бизнес администрация в Харвард. Третото дете е невролог, приключил Харвард, и е измежду топ 10 на претендентките за Мис Америка.

Ейприл Смит Джоунс е израснала в семейство, което е под междинната класа. Това обаче не ѝ попречва да сътвори няколко компании за милиони долари. Историята ни кара да се запитаме:

Какво оказва помощ на хората да преформулират събитията, в които живеят, и да продължат напред, не с цел да оцелеят, а с цел да преуспеят?

Защо някои хора решително вървят по пътя си, вършат и са това, което желаят, вдъхновявайки другите да вършат същото?

Ето четири неща, които може да научите от Ейприл Смит Джоунс за основаването на бизнес
Нищо не е невъзможно
Никога не казвайте на себе си или на различен човек, че нещо е невероятно. Вместо това се запитайте какво би трябвало да се направи, с цел да се реализира.

Имайте настройката, че ще измислите решение или че ще откриете човек, който ще ви помогне да извършите задачата си. Предлагайте на другите опция, а не неспособност.
Ако може да кажете “да ” или “не ”, кажете “да ”
Кажете “да ” на опцията, вместо да я отблъсквате.

Настройте мозъка си към потреблението на опциите, които се отварят пред вас. От вас се желае да кажете “да ”, даже в случай че това изисква да излезете от зоната си на комфорт или ви е непознато.

Научете се да разпознавате опциите, които са невидими за другите хора.
Преподайте своя метод на работа
Независимо дали става дума за деца, или членове на екипа, задачата ви е да бъдете пълноценни. Научете хората по какъв начин придобият уменията, които са им нужни. Така ще имате семейство или бизнес, които се самоуправляват. Това ще ви освободи много скъпо време и пари и ще постигнете повече резултати.

За един родител това значи, да научи децата си да мислят и работят, без да бъдат направлявани. Вместо да им казвате какво да създадат или да го вършиме вместо тях, попитайте ги: “Какво не опитахте до момента? ”. Тази тактика работи и в офиса. Научете всеки човек да се усеща кадърен.
Положете старания, балансирайте и повторете
Да си кадърен бързо да реагираш, да балансираш и да продължиш напред е значимо умеене. Има разлика сред хората, които се провалят и тези които съумяват. Хората, които замръзват или напущат, когато нещата се усложнят, не може да преуспеят. Когато нещата станат по-сложни, може би си вземете един ден отмора. На идващия се концентрирайте и продължете напред.

Да вярвате във опцията нещо да се реализира, да казвате “да ” на отворилите се благоприятни условия, да имате мощен екип и да умеете да балансирате по пътя си са четирите детайла, които ви трябват, с цел да съумеете.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР