За мнозина домашните лщбимци са си направи членове на семейството

...
За мнозина домашните лщбимци са си направи членове на семейството
Коментари Харесай

Тя гледала у дома питон, а змията неочаквано отслабнала. Причината се оказала ужасяваща:

За мнозина домашните лщбимци са си направи членове на фамилията и им отделят доста време и внимание. Често хората въобще нямат нищо срещу по-малките им:събратя “ да спят с тях в едно легло.

В това няма нищо изключително, изключително в случай че е добре поддържана котка или чисто куче. Но се оказва, че има много разнообразни желания.

Тази жена е поискала анонимност, само че с историята си желае да предизвести хората за заплахата, която могат да носят някои питомци. Каквото и да споделят стопаните на домашни любимци, с животните, които са хищници в дивата природа, би трябвало да бъдем деликатни.

Жената толкоз доста обичала своя питон, че го носела на всички места със себе си. Всяка нощ тя даже спала в едно легло с големия двуметров питон. Когато лежала по стомах, влечугото лягало от главата й до пръстите на краката и съгласно нея това било хубав миг на свързване.

След известно време домакинята видя, че питонът почнал да отслабва, а по-късно изцяло отказал да яде. Тъй като се тормозила за домашния си любим, тя се обърнала към ветеринарен доктор.

Разтревожената господарка завела домашната си змия на ветеринар, с цел да се увери, че животното не е болно. Но когато лекарят разпитал за всекидневието на змията, стопанката трябвало да научи една ужасяваща истина.

Опитният ветеринарен зададе няколко въпроса на дамата и откакто научи, че двойката спи дружно, направил вярното умозаключение. Влечугото спряло да се храни, за да… изяде стопанката си.

Питонът бил в непосредствен контакт с обичаната си толкоз дълго, че почнал да се изкушава: може би би било хубаво да се насладите на такова ядене! Но с цел да погълне огромното човешко тяло, змията трябвало да си направи място, по тази причина гладувала.

Тази жена имала огромен шанс, че забелязала нещо неправилно в точния момент. В противоположен случай тя елементарно можеше да се трансформира в закуска за нейния домакински любим. Но питонът е мъчно да бъде винен за това. Все отново инстинктите взимат своето.

Загрижеността й за нейната змия безспорно избави живота й. Определено се надяваме, че си е научила урока и към този момент не дели леглото си с необичайния си домакински любим!

Безопасни ли са питоните за домашни любимци?

Притежаването на каквото и да е животно изисква някакво обучение и отговорност – от каква храна се нуждае? Каква среда харесва? Какви са признаците, че се пробва да ме убие? Освен несъгласията, свързани с търговията и грижите за екзотични домашни любимци като питони, притежаването на подобен може да бъде доста рисково.

Още през януари 2018 година National Geographic заяви, че мъж на име Дан Брандън, е умрял, откакто е споделил онлайн фотография на своя осемфутов домакински любим питон „ Мъничък “, сгънат към раменете му. Всеки, който знае по какъв начин ловува и убива питона свояъа плчка, е наясно, че това не е добър знак и несъмнено не е „ симптом на любов “.

Всъщност скоро след публикуването на изображението мъжът е открит от родителите си мъртъв на същото място. Брандън бил открит с питона в стаята, където държал още 10 змии и 12 тарантули, което бихте си помислили, че е знак, че схваща от екзотични домашни любимци.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР