За множество отровени котки и кучета в един ден сигнализира

...
За множество отровени котки и кучета в един ден сигнализира
Коментари Харесай

Цял квартал настръхна от поредна жестокост към животни, сред тях и домашни любимци

За голям брой отровени котки и кучета в един ден алармира четец в редакцията на " Фокус ". Сред отровените има и три домашни кучета, чийто притежатели упорстват причинителят да бъде изселен от квартала. Вече има формирано досъдебно произвеждане по случая, има и обвинен, заяви нашият четец. Използваната отрова е " ланат ", а мястото, където е била сложена е налично и за деца. Ето какво ни написа притежателят на едното от отровените кучета:

" Случката е от 13.09.2023 в кв. " Прослав “ на улиците " Илия Павлов “ и " Вегетарианска “ в Пловдив. Отровата (ланат) е била заложена на две места - в региона на едно от незастоените места на улица " Илия Павлов “ и към казаните на улица " Вегетарианска “. Две от домашните любимци - Аро на 7 години и Лъки на 5 години отиват на нормалната си разходка към 17.30 часа в региона на улица " Илия Павлов “. Те се стопират за къса, само че съдбовна за тях отмора. Намират натровените саламчета и в границите на половин час намират гибелта си след агонизиращи страдания. Веднага подадохме сигнал към 112. На мястото се отзова полиция и престъпна лаборатория. Претърсено е било мястото на улица " Илия Павлов “, само че не намират нищо. Малко по-късно към 23.30 часа различен домакински любим Макс, на 9 години, също излиза на нормалната си разходка. Той също намира поръсената с отрова храна към казаните на улица " Вегетарианска “ и няколко минути по-късно издъхва също в пъклен страдания. Отново е подаден сигнал към тел. 112. На мястото още веднъж се отзовават органите на реда. Този път те намират парче кренвирш, разрязан на половина и посипан с отрова, както и наръсена отрова към котешка храна ".

По случая е формирано досъдебно произвеждане. Иззети са записи от камери. Има и обвинен. Трупчетата на животните се намират в правосъдна медицина за аутопсия.

За този тип действие законът планува до 3 години затвор. Собствениците упорстват за ефикасна присъда и изселване на причинителя от квартала.

" Районът е спокоен и спокоен, което предразполага свободното разхождане на кучета. Трите потърпевши домашни любимци не са нападателни и в никакъв случай не са нападали хора. Освен тях са отровени голям брой котки и бездомни кучета, един от които е локалният любим Белчо ", написа още подателят на сигнала.

А за своето обичано куче Макс споделя с голяма тъга: " Беше прелестно куче, дал ни е доста обич! "

Намерената отрова " ланат " е неразрешена за продажба и разпространяване в България. Това е инсектицид от групата на карбаматите с контактно и стомашно деяние върху огромен брой неприятели при разнообразни култури като инхибитор на холинестеразата. Отровата " Ланат " е с бърз нок-даун резултат.

Ние ще продължим да следим развиването на този случай и това дали причинителят ще получи справедливо наказване за проявената свирепост.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР