За много от хората денят започва с чаша ароматно кафе.

...
За много от хората денят започва с чаша ароматно кафе.
Коментари Харесай

Къде грешим, пиейки сутрешното си кафе

За доста от хората денят стартира с чаша ароматно кафе. Горчивият балсам пробужда всичките ни сетива и ни ободрява забележително. Без него утрото не ще бъде толкоз прелестно и усмихнато.
Дали обаче позволяваме известни неточности, до момента в който с финес отпиваме от чашата с кафе?
Днес ще ви посочим няколко неща, които в множеството случаи вършим неумишлено и тъкмо те оказват отрицателно въздействие върху човешкия организъм, а не самото кафе.
Разберете какви са те:
Не пийте кафето на гладен корем
Често пъти, откакто отворим очи, се втурваме към кафемашината и бързаме да си приготвим чаша ароматно кафе. Забравяме обаче, че на празен корем по никакъв начин не е целесъобразно да се пие кофеиновата напитка.
 НИКОГА не пийте кафето си в такава чаша НИКОГА не пийте кафето си в такава чаша
За доста от хората денят започва с първата доза горещо кафе. Понякога се движим по график и съумяваме да изпием горчивия утринен еликс...
Дори да не усещате потребност да похапнете, за предпочитане е да изпиете чаша вода с половин прясно изцеден лимон в нея. Изчакайте по този начин няколко минути и едвам по-късно поднесете аромата покрай сетивата си.

В противоположен случай е прекомерно евентуално да изпитате сериозен дискомфорт в региона на стомаха, а с времето да си аргументите язва или гастрит.
Не подслаждайте кафето с изкуствени подсладители
Това е друга, постоянно допускана неточност. Имаме навика да подсладим горчивата напитка със суха сметана и захар. Не си даваме сметка обаче, че по този метод я трансформираме в калорийна бомба. Така приготвено кафето, е еднакво като калории на една изобилна закуска. Следващия път помислете, преди да изсипете няколко лъжици захар в чашата си.
 Никога не пийте повече от две чаши кафе дневно, в случай че не желаете... Никога не пийте повече от две чаши кафе дневно, в случай че не желаете...
Без щета на здравето е потреблението на не повече от две чаши кафе дневно, сподели гастроентерологът Нурия Дианова в изявление за РТ. Тя прочие..
Ако въпреки всичко обичате да ви е сладичко, подсладете го с мед.

Изпийте първата чаша кафе след 10 часа сутринта
Не бързайте да пиете кафето си рано заран, тъй като това може и да се окаже нездравословно за вас. Оставете си малко време, в което да се освежите в банята, да подготвите тоалета си, да закусите и едвам по-късно преминете към потреблението на горчивата напитка с кондензиран мирис.
Бъдете виновни към здравето си и се придържайте към тези няколко неща, които споделихме с вас!

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР