За много хора частните самолети са екстравагантност. Но за заетите

...
За много хора частните самолети са екстравагантност. Но за заетите
Коментари Харесай

Колко замърсяваме въздуха, пътувайки със самолет

За доста хора частните самолети са чудатост. Но за заетите мениджъри и известните персони самолетите, които икономисват време, обезпечават улеснение и спомагателна сигурност, са повече от нужда, показва Bloomberg TV Bulgaria.

Напоследък обаче те идват с спомагателни разноски: екологичната отговорност. По-младите генерации оказват напън върху своите заможни родители, баби и дядовци, обмисляйки своя принос към световното стопляне, споделя Дарън Келанд, чиновник в компанията за финансови услуги Hawksford. Той напомня, че дъщерята на един клиент не разрешила на татко си да закупи частен аероплан, без той да има проект за компенсиране на нездравословните излъчвания.

Но пътуващият хайлайф не е единственият, който изпитва виновност. Протестите против климатичните промени, както и добиващото известност придвижване против въздействието на изкопаемите горива върху околната среда, карат доста от пасажерите да се срамят от избора си да пътуват със аероплан.

 „ Не мога да се сетя за човек, който не се интересува от околната среда “, споделя Стийв Варсано, притежател на бизнес за частни самолети в Лондон. Той е на мнение, че обществото желае да способства за решаването на този проблем. Според Варсано клиентите се интересуват по какъв метод могат да понижат нездравословните излъчвания от полетите. В същото време промишлеността тества авиационни горива с по-ниски равнища на въглерод, което би довело до позитивно влияние, в случай че такива самолети стартират да се употребяват всеобщо.

Да кажем, че вие сте притежател на частен аероплан и желаете да намалите въглеродния отпечатък, който се отделя от него. Нека разгледаме по какъв начин тъкмо би могло да стане това:

Помагат ли пътническите полети на планетата?

Авиационната промишленост е виновна за към 2% от излъчванията на парникови газове, демонстрират данни на Организация на обединените нации. Частното пътешестване с въздушен превоз съставлява една дребна част, само че въглеродният отпечатък би бил по-нисък, в случай че летите с пътнически полет. Според компанията за чартърни самолети Victor частният аероплан излъчва до 20 пъти повече въглеродни излъчвания на пътна миля по отношение на пътническите самолети. Но без значение по какъв начин лети човек, той способства за изменението на климата.

„ Първото изпитание е да се понижат оптимално излъчванията “, споделя Сара Льогерс, шеф на Gold Standard, самостоятелна компания за планове, ориентирани към намаляването на въглеродния отпечатък. Тя добавя, че какъвто и да е отпечатъкът от нездравословни излъчвания за всеки човек, то той би трябвало да поеме отговорност за него.

Как мога да обезщетявам за нездравословните излъчвания, които отстранявам?

Ако имате парите, най-лесният метод е да платите за въглеродни заеми. За да сте сигурни, че инвестирате в план, който в действителност би оказал помощ на планетата, е нужно да търсите заеми от групи, които биват подкрепяни от одобрени неправителствени организации. Компанията Gold Standard, основана с помощта на WWS и други неправителствени организации, е издала над 100 млн. въглеродни заема от към 700 плана по целия свят. Можете да компенсирате звук въглерод, като дарите 18 $ за възобновяване на горите в Източен Тимор или да дадете 15 $ на стратегия, осигуряваща на дами в Северен Дарфур печки, които икономисват гориво.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР