За мир в политиката, обединение за добруването на народа и

...
За мир в политиката, обединение за добруването на народа и
Коментари Харесай

Запалиха факела на мира в Момчиловци, Валя Балканска - почет...

За мир в политиката, обединяване за добруването на народа и връщане на изконните полезности на българина. За това приканиха от Момчиловци на специфична гала по запалването на факела на мира. Символът бе инсталиран и открит в седмицата на мира в парка в центърът на курортното родопско село. Посланието на него е: „ Моята последна цел е силата на любовта да размени любовта към силата ".

" Момчиловци се включи в играта на международната естетика и към този момент е „ Цвете на мира “. Нашето обръщение в този основен за страната миг преди парламентарните избори е за мир в политиката ", съобщи кметът на Момчиловци Сийка Суркова.

Факелът на мира е олицетворение на заложената в човечеството добрина. Той е бил в ръцете на Майка Тереза, Кралица Елизабет II, Нелсън Мандела, Михаил Горбачов, Папа Франциск и други известни персони. Летял е до галактическа станция " Мир ", бил е на връх " Еверест ", в Европейския парламент в Брюксел и в над 150 страни в 7-те континента от 1987 година насам. На церемонията в Момчиловци към плеядата международни звезди почетени с миротворния знак се причисли и именитата ни певица с галактическия глас Валя Балканска, съпроводена от гайдарят си Петър Янев. От „ Пробега на мира “ удостоиха Валя Балканска за почетен факлоносец, поради признака в който се е трансформирала, на обединяване на нацията, име със международна популярност и полезностите на българина, които отстоява.

„ Пробегът на мира се трансформира в доказателство, че нещата, които ни свързват са доста повече от тези, които ни разделят.  Защото с всяко свое деяние или избор, ние участваме в намирането на позитивни решения за нашите общности и за света, а всеобщият мир, който стартира от нас самите, е нужда за цялото човечество. Най-вече през днешния ден. Валя Балканска се трансформира в емблема, към която всеки би трябвало да се стреми “, сподели Суркова.

Смисълът на премията „ Почетен Факлоносец на мира “ е да се предизвикват хората, които влагат безкористно гениите и силата си в работа на идеята на мира, деянията на мощ на духа, съчувствие и добрина, които оказват помощ за превръщането на нашия свят в обединен дом на мир и естетика. По-известни носители на оценката са Карл Люис, архиепископ Дезмънд Туту, Били Джийн Кинг и други, а от България: Николина Чакърдъкова, Даниела Кънева, Йордан Йовчев, Теодосий Спасов, Евгени Иванов, Ивет Горанова и други

Училището в Момчиловци взе участие в проявата с 35 рисунки на тематика " Мечта за мир ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР