За Министерството на здравеопазването изграждането на националната здравна информационна система

...
За Министерството на здравеопазването изграждането на националната здравна информационна система
Коментари Харесай

Електронното здравеопазване може да е факт в средата на следващата година, смята министър Ананиев

За Министерството на здравеопазването построяването на националната здравна осведомителна система е един от главните лостове, с които да се форсира електронното ръководство в бранша. В момента се работи по построяването на обособените модули на системата, като всеки един от тях е в друг стадий на подготовка, сподели през днешния ден министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев на среща с депутатите от парламентарната здравна комисия, осведомиха от пресслужбата на здравното ведомство.

" Ако работата върви в период, чакаме в средата на идната година да имаме Национална здравна осведомителна система, т.е. България да има електронно опазване на здравето ", разясниха от управлението на Министерството на здравеопазването на срещата. Министър Ананиев уточни, че до края на годината ще бъдат въведени регистри и електронната рецепта.

Държавата ще заплаща за специализацията на бъдещите лекари

Ще предложа на Министерския съвет образованието, квалификацията, преквалификацията, придобиването на компетентност и продължителното образование за цялостен живот на бъдещите лекари да бъдат за сметка на държавния бюджет, при изискване че тези хора поемат отговорност за избран интервал от време да работят на територията на България, сподели Ананиев. Според него към този момент са водени диалози с министъра на финансите и това може да стане допустимо с бюджета за 2019 година.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР