За миналата година сме ползвали около 400 млн. втечнен газ,

...
За миналата година сме ползвали около 400 млн. втечнен газ,
Коментари Харесай

България ще държи 20% от LNG терминала в Гърция

За предходната година сме употребили към 400 млн. полутечен газ, пристигнал от Гърция. Само за януари са 200 млн. кубически метра. Днес на Министерски съвет ще вземем решение и ще закупим 20% от акциите на терминала за полутечен газ. Това разгласи министър-председателят Бойко Борисов  преди началото на стратегическия разговор България-САЩ. Той се открива от премиера Борисов и американския посланик у нас Херо Мусатафа.

„ Само мирът може да реши проблемите в Близкия изток. Това съм го казвал, ще го кажа отново. Ние, несъмнено, ще се съгласим с решението на иракския парламент, Но дано ме забравяме, че войските на НАТО, които са там, са по тяхно искане и те стабилизират по този начин нежното състояние след войната ", съобщи министър председателят по отношение на напрежението сред Ирак и Съединени американски щати, представен от Нова телевизия.

" Във военното съдействие, стартирам с него, тъй като там са ни най-ясни връзките, най-безпроблемните, закупуването, както обещахме на нашите военнослужещи, най-хубавият аероплан в района, който ще лети. F16, дружно с всичките към тази договорка спомагателни неща. Двустранното съдействие във военната област, която вицепремиерът Каракачанов и през днешния ден на една от сесиите ще договаря ", сподели още той.

„ Бих желала да ви уверя, че стратегическият разговор, който се организира в Министерския съвет, не е бюрократичен жест. Всичко, което обсъдим през днешния ден с българските съдружници, ще бъде от изгода за българския народ ", сподели американският дипломат Херо Мустафа преди началото на срещата.

" Ние същински държим на България. Тази невероятна страна, тези прелестни българи, които срещам всеки ден, заслужават най-хубавото за тях и за децата им. Това е същинският смисъл на тези диалози ", съобщи на български език посланичката.

Тя подсети, че разговорът в София е резултат от извършените диалози сред Доналд Тръмп и Бойко Борисов във Вашингтон в края предходната година.

В рамките на форума в обособени панели бяха разисквани защитата, сигурността, стопанската система, търговията, енергетиката, както и върховенството на закона. Тези  тематики бяха заложени и в съглашението за стратегическо партньорство, с което приключи визитата на Борисов в Белия дом през ноември.

По-късно този месец у нас ще пристигна нова американска делегация, която ще посети обекти в региона на енергетиката.

Днес министър председателят ще участва и на откриването на " Турски поток ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР