За месец Фискалният резерв се е стопил с близо 3

...
За месец Фискалният резерв се е стопил с близо 3
Коментари Харесай

Фискалният резерв се стопи с 3 млрд. лв. за месец

За месец Фискалният запас се е стопил с близо 3 милиарда лева Според наличните данни на МФ за осъществяването на бюджета в края на февруари парите в запаса са 12,9 милиарда лева В момента обаче са 9,9 милиарда лв..
Това стана ясно от обясненията на досегашния финансов министър Асен Василев. При промяната на властта той означи, че предава поста с доста добра събираемост на налозите и Фискален запас, в който има 9,9 милиарда лева - " изцяло задоволителен при дължим най-малко от 4,5 милиарда лв. ". Към момента няма информация какви разноски са покрити с пари от запаса през последния месец и дали са правени заплащания по държавния дълг. Най-вероятно с пари от ФР е изкупен дълга на " Топлофикация София " от 1,6 милиарда лева
" Приходните организации свършиха доста добра работа. Към 5 април Национална агенция за приходите са събрали 15% повече налози от предходната година. Събраните от митниците доходи са със 7% по-малко, само че това се дължи главно на спад в постъпленията от Данък добавена стойност от вноса на нефт. Причината е, че " Лукойл " работи от началото на годината с половин потенциал ", изясни Василев.
Той прикани новият длъжностен финансов министър да не стопира работата по приемането на еврото, макар идните избори.
Членството в еврозоната, в Организацията за икономическо сътрудничество и раз и пълноправния Шенген, наред с организирането на изборите, са целите на служебния финансов министър Людмила Петкова.
Проектът за обединение на Национална агенция за приходите и Агенция Митници също е измежду целите на МФ и работата по него продължава, стана ясно от обясненията на Петкова. Определен е съвет, който да дава отговор за плана, както и координационна група от експерти. Има разнообразни работни групи, които редом приготвят всички законодателни промени, измененията в човешките запаси и връзките. " Не се плануват съкращения на чиновниците от двете приходни организации, всички специалисти ще останат на работа и ще бъдат пренасочвани към други функционалности, там където се постанова ", уточни Петкова.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР