За мен Швеция доказа хипотезата за колективния имунитет. Смъртността е

...
За мен Швеция доказа хипотезата за колективния имунитет. Смъртността е
Коментари Харесай

Доц. Чорбанов: Швеция доказа хипотезата за колективния имунитет

За мен Швеция потвърди хипотезата за груповия имунитет. Смъртността е действителният индикатор при такава болест, а не позитивните. Това съобщи доцент Андрей Чорбанов.
За малко хората могат да се скрият, рисковите контингенти може да се скрият за две-три седмици и месец, само че не и за дълъг интервал, аргументира се той при показване на статистика, че в Швеция умряли над 500 души на 1 000 000 души население, а в България – 110 на 1 000 000 души. Доцентът даде образец с домовете за остарели хора – в началото, напролет сме удържали, само че неизбежно най-после вирусът е стигнал до тези домове.
Има две съществени групи хора – едните желаят да живеят оптимално дълго, другите – оптимално ползотворно, посочи Чорбанов своята позиция.
 Специалист: България е надалеч от групов имунитет против ковид Специалист: България е надалеч от групов имунитет против ковид
Постигането на така наречен „ стаден имунитет “ е един от сигурните способи за справяне с епидемията от ковид. България обач...
„ Аз съм труженик на груповия имунитет ”, сподели Чорбанов, който посочи, че не желае да е „ Ян Хус на държавната политика ”. По-важно беше младежите да контактуват извънредно интензивно, а възрастните да бъдат скрити. Но в България това е доста мъчно, тъй като възрастните всеобщо живеят с младите, изясни доцентът.
Според доцент Чорбанов, би трябвало да има карантиниране на заболели от COVID-19 деца, само че не и цели класове. Той не вижда аргумент и деца да носят маски.
Шведският модел
Според профилирано проучване, за което, вероятно въвеждайки карантина, Швеция би би могла да намали двойно броя на инфектираните и с една трета броя на умрелите. По този метод тя даже нямаше да се приближи до индикаторите на Дания и Норвегия.
 Учени: Колективен имунитет против ковид не съществува Учени: Колективен имунитет против ковид не съществува
Концепцията за груповия имунитет против COVID-19 може да се счита за провалена: изработването на стаден имунитет в обществото де факто е...
Някои учени означават, че върху смъртността в Швеция са се отразили особени структурни условия. Първо, в тази страна през последните три години до пандемията е имало аномална ниска смъртност, като цяло. Според статистиката единствено за първите 11 седмици на 2020-та година в страната са умряли 1,5 хиляди души по-малко, в съпоставяне със същия интервал през 2019 година, което доста добре подхожда на онази една трета смъртност, която би могла да бъде избегната, в случай че Швеция бе предходна под карантина.
Мнозина обръщат внимание на особената роля, която изиграват в обстановката шведската система за грижа за възрастните хора. Американският икономист Даниел Клейн по-рано показва, че в шведските домове за възрастни като цяло живеят по-слаби хора, в сравнение с в Дания и в Норвегия. Ако междинната дълготрайност на живота в домовете за възрастни в Дания Норвегия е 32 месеца, то в Швеция е единствено 16 месеца.
Забелязват се и огромни разлики в цифрите по райони в Швеция, въпреки политиката на всички места да беше идентична. Докато стокхолмският район пострада доста мощно, то броят на умряли в други 3 района на страната подхожда на смъртността в Дания. Без карантина.
Още: " "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР