За мен не е толкова важно какво преживява г-н Иван

...
За мен не е толкова важно какво преживява г-н Иван
Коментари Харесай

Хампарцумян: ВСС се държи като отбор по синхронно плуване, искам да знам кой натиска копчетата

За мен не е толкоз значимо какво претърпява господин Иван Гешев, а кой натиска копчетата и кой ръководи мотивацията на Висш съдебен съвет, която е толкоз синхронизирана по разнообразни тематики. Това приказва за властови център, който ние не виждаме, не го знаем и доста бихме желали да се срещнем с него. 

Това разяснява пред Нова нюз Левон Хампарцумян.

Този властови център би трябвало да се знае, с цел да може да носи отговорност, а не да прави каквото  си желае, уточни той.

В момента виждаме, че Висш съдебен съвет се държи като тим по синхронно плуване, на който каквото и да му кажеш, ще се движи по този начин, добави той.

Всяка рецесия е полазна за оживелите. Нещата стигат до някаква естествена развръзка, когато ст арите неща към този момент не могат да работят по този начин, както са били проектирани. Така че този развой сега е възстановителен, само че в случай че оцелеем, уточни той.

Финансите са инфраструктурата на стопанската система и обществото. Хубаво е да имаме една по-консервативна политика във връзка с финансите. Новото държавно управление най-малко от своите поръчки би трябвало да направи един релативно консолидиран бюджет. 3-те % не са някаква магическа цифра. Важното е от какъв брой ще вземем 3%, т.е. какъв брой ще порасне българската стопанска система. Изключваме тук разноските за пенсии и опазване на здравето, тъй като това са разходи, които би трябвало да се вършат и то по този начин, че да резервира както достолепието на болните, по този начин и на пенсионерите и на останалите. И като споделям достолепие, имам поради, че би трябвало да има и някаква правдивост. Не може да вървим постоянно в посока на равнене на всички пенсии и да слагаме на една линия всички хора - и тези, които са работили цялостен живот, и тези, които с нищо не са съдействали, разяснява той.

Необходими са поредни систематични дейности, с които страната ни да убеди и нашите, и непознатите вложители, че обстановката у нас е постоянна и предсказуема. Това обаче не става с един указ, нужна е работа, уточни той.

Има страни, в които налозите са по-високи, само че има ред, има по-образована работна ръка, има приятна среда за живот и хората отиват там да влагат, изясни той.

Какво като са ниски налозите в България? Важно е какво получаваме като резултат от тези налози - административни услуги, обучение, опазване на здравето. Не е приемливо, по тази причина междинната класа надплаща и тогава към този момент данъкът не е плосък, а е напредничав, това е истината, изясни той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР