За мен голямата ни задача в България е да направим

...
За мен голямата ни задача в България е да направим
Коментари Харесай

Кметът Радев: Със синдикатите сме в една лодка в борбата за по-добри доходи

„ За мен огромната ни задача в България е да създадем стандарт на живот, сравним с този в Централна Европа минимум. Защото, в случай че приказваме за демографска рецесия, тя преди всичко е рецесия на упованията на хората за техния живот. Много постоянно използваме израза, че няма фрагменти, че няма хора за това или друго работно място. Но истината е, че до момента в който не успеем да възложим хонорари, съпоставими на тези в Централна Европа най-малко, няма по какъв начин да чакаме тази наклонност да се пречупи, да се обърне и да имаме противоположните процеси. Съзнавам, че сме в една лодка с вас, синдикатите, в тази битка. Сигурен съм, че в случай че работим интензивно, непрекъснато, година след година, триумфите ще дойдат “, съобщи кметът Стефан Радев пред делегатите на Отчетно-изборната конференция на Синдикалния районен съюз на КТ „ Подкрепа “ – Сливен. Радев поздрави синдикалните членове и управлението на организацията за разговора през миналите години. Той съобщи още, че с Божидар Кисьов, ръководител на СРС „ Подкрепа “ – Сливен, е разговарял най-вече и тези диалози са го обогатили, от време на време и са променяли вижданията по разнообразни въпроси, свързани със взаимната работа на Общината и синдиката. „ Община Сливен е най-големият шеф на територията на общината. Като изключим първите години от активността на нашия екип, когато трябваше да решаваме доста характерни проблеми с финансовото й положение, постоянно ясно сме си давали сметка за ролята ни да сме катализатор на процесите за развиване на приходите на хората “, добави още кметът и пожела триумф на форума.

Гост на конференцията бе и ръководителят на Общинския съвет Димитър Митев. „ Благодаря за това, което вършиме за трудовите хора. От името на Общинския съвет мога да ви уверя в едно: ние постоянно сме на ваша страна и нашите порти постоянно са творени за вас “, сподели той в послание към присъстващите.

Отчетно-изборната конференция на СРС „ Подкрепа “ е единадесета подред. Близо 70 делегати от 53 структури на синдиката в Сливенска област бяха излъчени за присъединяване в нея. Специален посетител на събитието бе почетният ръководител и създател на организацията доктор Константин Тренчев.

По традиция форумът стартира с молитва за здраве и ползотворна работа на участниците в него. Молитвата бе отправена от отец Иван. „ Всичко се прави за дребния човек, за безпомощния. Нека е все по-осезаем вашия труд и да се вижда това, което вършиме за работещите. Знам, че е мъчно, изключително в днешно време. Иска се храброст, кураж. Вие ги имате “, сподели в упътванията си свещеникът.

Приветствия бяха поднесени още от ръководителите на МБАЛ „ Д-р Иван Селимински “, РУО, Областната дирекция „ Инспекция по труда “, управлението на БЛС, синдикалното управление на „ Мини Марица-Изток “, на районните структури в Ямбол, Стара Загора и др.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР