За мен Европа е силна, защото е люлката на демокрацията

...
За мен Европа е силна, защото е люлката на демокрацията
Коментари Харесай

Президентът отново разкритикува правителството и сравни положението във Венецуела с България

За мен Европа е мощна, тъй като е люлката на демокрацията и свободомислието. Европейската позиция не е тази, която слага ултиматуми, а тази, която почита правото и суверенитета, по тази причина и ненамесата е главен принцип. А намесата в тази ситуация с Венецуела може да докара до ескалация на напрежението в страната. Само ден след моята позиция генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш направи същия апел за невмешателство във вътрешните работи на Венецуела. Това съобщи пред публицисти президентът Румен Радев, съобщи кореспондент на Novini.bg.

,,Българското държавно управление няма лична позиция, тъй че няма с кого и какво да разисквам. Аз изпратих моята позиция доста добре аргументирана и виждате, че за следващ път държавното управление се скри зад груповата безнаказаност на органи като Съвета по сигурност, който има пълномощия във вътрешни проблеми, касаещи националната сигурност, а не в решаването на интернационалните въпроси. И още нещо, което е значимо съгласно мен. Странно е за какво Министерството на външните работи ме търси за координиране на една преписана позиция, а не ме търси за доста по-важни въпроси, касаещи националния интерес, като Договора за добросъседство с Македония, например'', сподели още Радев.

,,Когато държавното управление обществено показа претекстовете, съгласно мен то би трябвало да бъде по-внимателно. Защото там има тежка, остра, политическа, социално-икономическа и филантропична рецесия, рецесия на сигурността. Смятам, че доста елементарно българските жители може да създадат прилика с ситуацията в България. То е същото като тук, което се дължи на дейностите на държавното управление. Да вземем единствено нашата мигрантска рецесия. Нека съпоставим с Венецуела при 32 млн. население, какъв брой души са напуснали страната с нашето население'', разгласи още президентът.

Румен Радев разяснява също по този начин и положението на актуалната ни войска.

,,Предизвикателствата остават модернизацията и развиването на актуалните отбранителни качества. Това са комплицирани процеси. Видяхме какъв е резултатът, когато политиците жестоко и некадърно се вклиняват в едни ясно регламентирани процеси. Виждаме какво се случва с другите планове. В момента има цялостна неизясненост във връзка с финансирането на другите два плана след финансовото премеждие, в което ни вкараха политиците във връзка с изтребителите'', уточни висшият главнокомандващ.

,,Българската армия доста пъти е спасявала българската страна, до момента в който политици нееднократно са я проваляли. Днес летците ни от години са поставяни в унизително състояние от политиците. В тази връзка се надявам министър председателят да пази приятни мемоари от стотиците часове на борда на военнотранспортните самолети и хеликоптери на Военно-въздушните ни сили'', съобщи още президентът.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР