За мен е много важно при речта на премиера пред

...
За мен е много важно при речта на премиера пред
Коментари Харесай

Евродепутат: Дискриминационното отношение към България и Румъния за Шенген е неприемливо

За мен е доста значимо при речта на премиера пред европарламента да се чуят за следващ път апелите на България за присъединение към шенгенското пространство. Това дискриминационно отношение към български и румънски жители е недопустимо.

Това сподели пред Euronews Bulgaria евродепутатът от Българска социалистическа партия и Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал Цветелина Пенкова.

Трябва да се изтъкне, че не можем да позволяваме такова отношение към една група жители на Европейския съюз по политически аргументи.

Вторият значим въпрос е доколко върви подготовката за приемането на България в еврозоната.

Позицията на европарламентът във връзка с Шенген неведнъж е била представяна - имаме цялостната поддръжка. Въпросът е да се употребяват всички дипломатически и даже напън към Нидерландия и Австрия. Особено към Австрия, които показват обструкции, които не са основани на обстоятелства или критерии. По отношение на еврозоната към момента липсва в страната ясната осведомителна акция, която ни е обещавана през последните две години. Т.е. обществото не знае дали това е добра стъпка.

Без енергийна тактика и явен проект какво вършим в енергетиката нямаме икономическо бъдеще. Енергетиката не може да става жертва на политически боричкания.

Вижте цялото изявление във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР