За мен е изключителни вълнение да бъда във вашата Света

...
За мен е изключителни вълнение да бъда във вашата Света
Коментари Харесай

Президентът: Ценим високо ролята на Бигорския манастир за укрепване на приятелството между България и Македония

За мен е изключителни неспокойствие да бъда във вашата Света обител. България високо цени ролята на Бигорския манастир, както в предишното, по този начин и в сегашното за подсилване на нашето доверие и другарство. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към отците в, където през днешния ден беше на посещаване, оповестиха от прессекретатриата на президента.

За първи път задграничен държавен глава посещава Бигорския манастир „ Свети Йоан Предтеча “ от основаването на манастира преди хиляда години.

Президентът изрече думи на признателност за топлото братско посрещане в Светата обител и увери, че ще работи за духовното единение на хората от двете страни на границата на България и Република Македония. “Уверявам ви, че си потеглям от тук и с възприятие на дълг да работим по този начин, че да имаме още по-голямо доверие и още по-голямо другарство, да си бъдем още по-близки ”, сподели още Румен Радев.

“Днешното посещаване на хилядолетната обител от президента на братска България не е инцидентно и е извънредно значимо за нас. То ни дава непречупима религия в духовното сходство сред двата народа и е идеален израз на родолюбието ”, съобщи свещеник Партений по време на службата в манастира.

Българският държавен глава беше посрещнат в Бигорския манастир от свещеник Партений. На формалното си посещаване в Република Македония Румен Радев е придружаван от Н. Впр. Пловдивския митрополит Николай и Н. Впр. Старозагорския митрополит Кристиян.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР