За мен е част д ви приветствам тази вечер, радвам

...
За мен е част д ви приветствам тази вечер, радвам
Коментари Харесай

Домусчиев: Българският бизнес се доказа като устойчив в тежки кризи

За мен е част д ви поздравявам довечера, веселя се, че тази гала я организираме по този начин, както повелява традицията. Няколко години се наложи да сме в по-ограничен състав поради пандемията. Така ръководителят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в Българи (КРИБ) се обърна към огромния бизнес в България по време на годишните награди " Министър и Мисис Икономика ", проведени от сп. " Икономика " и КРИБ.

Домусчиев подсети, че състезанието се организира от далечната 1990 година " Този конкурс е голяма отговорност и е значимо да се знае, че оценките се връчват след гласоподаване на 29 индивида, колкото е Управителният съвет на КРИБ. Те съставляват 12 хиляди компании, 800 000 работещи в тях и произвеждащи ¾ от Брутният вътрешен продукт на България ", сподели ръководителят на работодателската организация.

Тази година ще бъдат наградени по двама представители на бизнеса в категория. Домусчиев изясни смяната на регламента с огромния брой номинации.

" Бях доста впечатлен, че в година на рецесии – постковид, войната в Украйна, енергийна, политическа, икономическа, обществена рецесии, ние виждаме компании, които са постигнали основни триумфи и резултати през предходните и тази година ", сподели той.

" Износът на България пораства с близо 40%, което демонстрира, че бизнесът е резистентен и може да устоя в толкоз тежки рецесии. Радвам се, че тези компании могат да са образец за всички нас – по какъв начин в тези тежки времена можем да реализираме триумфи. Всеки ден се борим с цените на тока, на газа, с всички други проблеми по отношение на енергийната рецесия ", сподели председатаелят на КРИБ.

Той се обърна към представителите на служебния кабинет в залата, с цел да им благодари за напъните, които поставя, с цел да поддържа бизнеса в енергийната рецесия. " Искам да благодаря на представителите на държавно управление, които разрешиха да имаме до края на годината една добра цена на електрическата сила, и се надявам да продължат обезщетенията и следващата година, с цел да може бизнесът да се оправя все по този начин добре. Благодаря и за триумфите с цената на газа и всички други резултати, реализирани в непрестанна връзка с нас, работодателите ", сподели Домусчиев.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинКирил Домусчиев ПоследниНай-четениКомпании 24 Домусчиев: Българският бизнес се потвърди като резистентен в тежки рецесии Любопитно 768 Най-скъпият Мондиал в историята: Цените хвърчат, само че билети и места няма Накратко 560 Вечерни вести: Инфлацията в България се забави; Голямо съветско петролно катурване Бюджет и финанси 200 МОН планува 151 млн. лева за ремонт на 25 общежития Политика 8102 И Швеция блокира България за Шенген Политика 6088 Загуба или капан: Какво се крие зад изтеглянето на съветската войска от Херсон? Накратко 5596 Вечерни вести: Швеция стопира България за Шенген; Летище Русе пред неуспех Накратко 4040 Седмични вести: Невиждан брой нови жилища; Германска инвестиция за €1 милиарда Всички вести
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР