За мен е било груба грешка приемането на България в

...
За мен е било груба грешка приемането на България в
Коментари Харесай

Въпроси за върховенството на правото у нас разгневиха Борисов

За мен е било груба неточност приемането на България в Европейския съюз с Механизъм за съдействие и инспекция (МСП). Това съобщи министър председателят Бойко Борисов след края на днешния Европейски съвет.
Борисов разяснява тематиката след журналистически въпрос – дали върховенството на правото в този момент е било фактор при разискванията за идната многогодишна финансова рамка (2021 – 2027) на Европейски Съюз . Рамката е насочна точка за приемане на бюджета на Европейски Съюз всяка година в дадения интервал, а тематиката за нея е част от дневния ред на сегашната среща на върха на Европейски Съюз.
" Има страни, които бяха тежко атакувани, и България не е от тях – те желаят да знаят какви критерии ще бъдат прилагани ", разяснява министър председателят. Става въпрос за концепцията на Европейската комисия да се понижават или стопират евросредства при неспазване на независимостта на правосъдната система и при липса на битка с корупцията.
Бойко Борисов отхвърли, че в позиция на Министерския съвет е изразено терзание от тематиката. По думите му, питаме за какво Европейския съвет се занимава с МСП, откакто механизмът е привързан с решение на Европейска комисия. " Просто питаме за критерия ", добави той.
" Или е трябвало да изчакат, или е трябвало да си създадат правосъдната система тогава (бел. ред. - преди влизането в ЕС), а не Българска социалистическа партия да ми изяснява по кое време ще влезем в Шенген ", разгневи се Борисов, съгласно който България не се е справила с всички критерии за правораздаването тогава.
Когато на Борисов беше напомнено, че тогава е бил основен секретар на Министерство на вътрешните работи т.е. и той играе роля за това, министър председателят избухна и дефинира поста за " незначителна служба ". " Тогава е имало президент, министър председател, министри, държавни управления – плаках по сцените! Аз съм бил – бях жив, бил съм жив. Имало ме е някъде и съм ходил, по плаца съм марширувал и отдавал чест. И в този момент желаете да ми кажете, че аз съм отговорен за това ли? Идете питайте в този момент основния секретар на Министерство на вътрешните работи да ви отговори на въпросите, които ми задавате на мен, щом аз съм отговорен за това ", приключи водачът на ГЕРБ и си потегли.
Сподели с твоите другари
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР