За мен беше чест, е и ще продължи да бъде,

...
За мен беше чест, е и ще продължи да бъде,
Коментари Харесай

Киро щеше да припадне в залата! Минчев се сбогува с крокодилски сълзи: Изчегъртаха ме

За мен беше чест, е и ще продължи да бъде, че влязох тук в Народното събрание, в храма на българската държавност, а още по-голяма чест, която вие ми оказахте, на 3 декември да ме извършите пръв измежду равни. Това съобщи в пленарна зала ръководителят на Народното събрание Никола Минчев, чиято оставка се разисква през днешния ден.

„ Винаги съм се стремял да подобавам с почитание към всички народни представители, без значение дали от ръководещите или от опозицията. Вярвам, че го оценявате “, обърна се той депутатите.

„ Дори ми се случи един човек от администрация от Народното да ми каже, че съм прекомерно добър за стандартите, на които е привикнала тази институция “, показа той.

„Истинското съображение, с което се желае моята оставка е същото, с което се желае и вотът на съмнение другата седмица – в пленарната зала има ново болшинство. Оформящото се болшинство освен не носи смяна, само че твърдо ще запази този модел. В подобен парламент може би е даже по-добре аз да не бъда ръководителят “, съобщи Минчев.

„ Оказа се, че тези, които щяха да изчегъртват, в този момент желаят да изчегъртват мен “, добави той.

„ Ако се наложи да избираме нов ръководител, поисквам той или тя да се пробва да бъде най-малко толкоз справедлив, колкото се пробвах аз. Колко съм съумял. Вие знаете. Благодаря ви “, приключи той и беше изпратен с продължителни овации. Премиерът Кирил Петков пък си потегли от залата по време на изказването на Минчев.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР