За мен беше чест да участвам в 26-та годишна Европейска

...
За мен беше чест да участвам в 26-та годишна Европейска
Коментари Харесай

Депутатът Мартин Харизанов участва в Европейската молитвена закуска

„ За мен беше чест да вземам участие в 26-та годишна Европейска молитвена закуска, която се организира в Европейския парламент в Брюксел. На събитието участваха над 500 души, представители на разнообразни религиозни общности, като всички ние закрихме закуската с къса обща молитва “. Това написа депутатът от ГЕРБ Мартин Харизанов, който взе присъединяване на значимото събития.  

По време на събитието организира диалог със заместник- генералния секретар на НАТО Мирча Джоана и разискаха тематиката за сигурността в нашия район. Харизанов е получил покана и за националната молитвена закуска на Съединени американски щати в Белия дом, която ще се организира през февруари 2024 година

Депутатът от ГЕРБ разиска с Мария Каназирска визитата на шефа на НАСА  и някогашен сенатор на Флорида Бил Нелсън в България през 2024 година  

Молитвената закуска се организира по амеркански пример, където сходно събиране е традиция от 1953 година насам. В Европа молитвените закуски се организират от 1998 година, а в последните години към 130 страни провеждат сходни мероприятия на локална почва.

За възходящата известност на това събитие способства най-много неговата философия. Основната концепция е да се преодолеят другите политически и религиозни убеждения, като посредством открит разговор в подтекста на мир и приемливост да се работи за по-добро бъдеще за всички.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР