За масовите протести в селското стопанство в ЕвропаИнициаторът на общоевропейската

...
За масовите протести в селското стопанство в ЕвропаИнициаторът на общоевропейската
Коментари Харесай

Кръстосаните вили на селския бунт в Европа

За всеобщите митинги в селското стопанство в Европа

Инициаторът на общоевропейската вълна от митинги е Нидерландия, където към този момент втори месец не стопират митингите на фермерите, в които вземат участие десетки хиляди хора. Почти всички работещи в селскостопанския бранш на Холандия, вторият по величина експортьор на селскостопански артикули в света, излязоха на улицата.

Властите, които оповестиха селското си стопанство за главен замърсител на природата, обаче не вършат отстъпки, продължавайки самоубийствения си курс към зелена стопанска система.

Заради условията на Брюксел за понижаване на азотните излъчвания една трета от фермите ги чака съсипия. Холандското държавно управление предложи 50% понижение на излъчванията на азотен оксид и амоняк до 2030 година Фермери блокираха с тракторите си разпределителните центрове на най-големите холандски супермаркети Albert Heijn и Jumbo. Протести се организираха в доста градове като Вегел, Бреда, Байлен, Вурден, Ньовегейн, Драхтен, Херенвен, Зволле, Гелдермалсен, Нейкерк

„ Това се случва в целия Европейски съюз, само че холандските управляващи взеха решение първи да се съобразят с инструкциите на Брюксел, които гласят, че „ енергийният преход е неминуем “. Миналата седмица Холандия одобри дефинитивно решение за понижаване на излъчванията на CO2 със 70-90%, според от района “, написа хърватският вестник Advance.

Фермерите не се предават. Те блокират летища, пристанища, дистрибуторски центрове, вериги супермаркети, пътища, автомагистрали, държавни граници. В съвсем всички холандски градове рафтовете на супермаркетите са празни: фермерите отхвърлят да им доставят храна.

Четиристотин холандски фермери написаха с тракторите си надписа: No farmers, no food (Няма фермери, няма храна). Лидерите на селския протест са деятелите на придвижването Farmers Defense Forse /Фермерски сили за самоотбрана/, чийто уеб страница има за емблема изображението на две кръстосани вили върху щит. Обявено е събирането на дарения за „ военен фонд и санкции “, сполучливо се продават сувенири на „ маркови “ регистрационни номера на трактори или тениски на „ дамите на бойци от фермерската самозащита “.

Многохилядните митинги на холандски фермери се разпространиха и в Германия. Според немските медии първите " тракторни демонстрации " са се състояли в провинция Долна Саксония в северната част на Германия и са траяли в други страни. Германските селяни взеха решение да поддържат холандските фермери, като блокираха стотици пътни мостове и федерални автомагистрали.

Протестите на немските фермери бяха въодушевени от Майке Шулц-Броерс, създател на придвижването Land schafft Verbindung (Earth Unites, Земята обединява). Тя отглежда цвекло и картофи за обмен, тори нивите си с тор от прилежащата свинеферма. „ Много немски публични организации оповестиха поддръжката си за придвижването Earth Unites, което стана национално “, написа Berliner Zeitung.

Германски фермери от граничните региони с Холандия реалокират тракторите си през границата и се причисляват към протестиращите холандци. Собственикът на свинеферма Франк Кисфелд от Вестфалия сподели, че повече от дузина негови съседи са отпътували да стачкуват в Холандия. На границата с Хееренберг холандците и германците дружно блокираха кръгово кръстовище. „ Знам, че ние ще сме идващите. Ще бъдем лишени от достъп до земя под разнообразни предлози. Всъщност чакаме възбрана на специалността ни “, споделя Кисфелд.

Протестите на фермерите бяха подкрепени от политици от партията Алтернатива за Германия (AfD), които подлагаха на критика икономическата политика на Берлин и Брюксел. Още след първите демонстрации в Холандия при започване на юли Стефан Прочка, представител на парламентарната група на AfD по селскостопанска политика, сподели, че „ митингите ще се разпространят през границата “. Редица членове на партията, в това число водачът на младежката партийна организация Анна Люстен, отпътуваха за град Алкмаар в Холандия.

В Австрия придвижванията Freien Sachsen (Свободни саксонци) и Identitäre Bewegung (Движение за идентичност) оповестиха поддръжката си за холандските фермери.

Италиански фермери се причислиха към митингите на немски и холандски фермери. В италианския град Ламеция Терме (регион Калабрия) имаше демонстрации на фермери с искане да се спре покачването на цените на горивата и торовете, оповестява италианския Corriere della Calabria. Протестът беше проведен от Движението за земя и земеделие (Movimento Territorio e Agricoltura, MTA).

MTA съобщи, че националните и районните държавни управления на Италия пазят ползите на огромни търговски групи, а не служащите в селскостопанския бранш. „ Италия се трансформира в огромна платформа за търговия в ръцете на спекуланти... За нас, фермерите и животновъдите, оцеляването на нашите ферми, нашите работни места, обществената непоклатимост са заложени на карта. “

Според шефа на MTA Матео Таларико цената на дизеловото гориво и торовете е повишена внезапно, до момента в който цената на селскостопанските артикули остава ниска. Вицепрезидентът на MTA Антонио Фручи сподели, че за рецесията, която избухна в селскостопанския бранш в Италия, е отговорна държавната политика от последните 30 години и финансовите спекулации. Нито „ пандемията “ с нейните локдауни, нито събитията в Украйна сами по себе си биха могли да предизвикат такова повишаване на горивата и торовете. “

Многохилядни протестни демонстрации организираха полски фермери край Двореца на културата и науката в центъра на Варшава. Те са недоволни от повишаването на торовете и вноса на земеделска продукция от чужбина. Михал Колоджейчак, водачът на организацията Agrounia, която повдигна митинга, сподели, че полските държавни организации печелят от повишението на цените на торовете.

„ Не сме съгласни с това, че Полша е „ наводнена “ с храни, създадени в чужбина и продавани в страната като полски... Това е дестабилизация на нашия пазар... Това, което се случва, ще приключи с голяма безработица “, споделя Колодзейчак.

През юни цените на стоките и потребителските услуги в Полша са се повишили с 15,6% по отношение на юни 2021 година, цените на горивата - с 46,7%, цените на електрическата енергия са се нараснали с 35%, цените на храните са се повишили с 14%.

В същото време в Америка, откъдето апологетите на глобализма постановиха на Европейския съюз тази самоубийствена земеделска политика, която унищожава европейското земеделие, на фона на тежката рецесия с торовете поради антируските наказания, фермерите се приканват да торят нивите си с естествена тор.

„ Недостигът на изкуствени торове най-сетне дава късмет на торовете “, написа Bloomberg. „ Оборският тор в този момент е с 25% по-евтин от тора – добър мотив за доста фермери да преминат към оборски тор. “ Цената на изкуствените торове се е утроила през последните месеци, а търсенето на оборски тор се е удвоило в огромните американски селскостопански щати Айова, Небраска и Илинойс.

Търговецът на оборски тор Ейб Сандквист радостно сподели на Bloomberg, че " светлините светят - фермерите осъзнават, че оборският тор е по-добър от тора. " Сандкуист в този момент сполучливо продава фючърсни контракти за оборския тор, който събира от фермерите.

Решенията на Брюксел за заличаване на европейското земеделие преди малко започнаха да се извършват, само че европейците към този момент са изправени пред избор: или да гладуват, или да стартират да ядат инсекти, мухи и червеи, както предлага английският The Guardian.

В своя манифест за „ новото обикновено “, в книгата „ COVID-19: The Great Reset “ (2020), Клаус Шваб декларира, че от всички страни ще се изисква да понижат потреблението. През октомври 2021 година Шваб изнесе съществена тирада на конференцията на ФАО за Световния ден на храната, като предизвести, че намаляването на потреблението ще би трябвало да бъде наложено наложително благодарение на геопространствена технология за следене на „ практиките за запазване на околната среда от десетки милиони фермери, работещи с нулеви излъчвания “.

Кръстосаните вили на селското въстание в Холандия към този момент са отговорът на това.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР