За лошото ви настроение има много виновници. Но малко хора

...
За лошото ви настроение има много виновници. Но малко хора
Коментари Харесай

7 храни и напитки, които водят до лошо настроение

За неприятното ви въодушевление има доста виновници. Но малко хора се досещат, че храните и напитките също оказват директно или индиректно въздействие върху това. Например помислете си по какъв начин се чувствате, откакто сте преяли с купа, цялостна с паста. Ставате или доста мързеливи, или ви се доспива, а в случай че се наядете преди лягане с сходна тежка храна, може да заспите много мъчно. Всичко това ви прави раздразнителни и изнервени. От храненето и потреблението на питиета зависи нашето въодушевление.

От кръвната ни захар също зависи качеството на настроението ни. Когато храните съдържат високо наличие на захар, в началото има възходяща линия, само че след това е следва срив, тъй като инсулинът стартира да почиства захарта от кръвта ви. А това води до мигрена и нервност. А ето и 7-те храни и питиета, които способстват за неприятното ни въодушевление и е по-добре да се заобикалят:

1. Нектар от агаве

Нектар от агаве на доктрина се води здравословна храна. Произведен е от естествено растение. Намира се в долната част от скалата на гликемичния показател, което го прави подобаващ за диебетиците.

Но хората започнаха постоянно да употребяват нектар от агаве в менюто си, с него те подслаждат десертите си, употребяват го за палачинки и пържени флийки. Но в случай че се запитаме дали той е потребен за нас, отговорът е не.

Агавето се преработва, преди да стигне до пазара. Така естествения му сок се отстранява и той губи от питателните си стойности. Добавя се фруктоза, която може да бъде увреждаща Що се отнася до вашето въодушевление, високото количество фруктоза, съдържащо се в агавения сироп, усилва риска от метаболитен синдром, може да докара до затлъстяване, високо кръвно налягане и инсулинова устойчивост, като всичко това води до утежняване на настроението ви.

Алтернатива за по-добро въодушевление: Ако желаете да се подсладите, по-добре използвайте недопечен мед или кленов сироп.

2. Алкохол

Ако пиете алкохол прекомерно постоянно, може да се почувствате много отпаднали и е допустимо да имате лек махмурлук. Алкохолът може да засегне нервната система, като всичко това може да докара до по-лошо въодушевление.

Алтернатива за по-добро въодушевление: Ограничете потреблението на алкохол до 1-2 чаши алено вино седмично. Пробвайте безглутенов алкохол. А най-добре заместете алкохола с някоя друга напитка.

3. Добавени захари и изкуствени подсладители

Когато сте консумирали захар, това усилва възприятието на тревога, нервност и меланхолия. Той може също по този начин да попречи на способността на организма да се бори със напрежението, което затруднява отпущането и охлаждането. А това утежнява настроението ви. Тези нездравословни захари, се прибавят в хранителни артикули, за които даже не допускате - кисело мляко, мюсли, подправки и самун.

Изкуствените подсладители също са нездравословни. Те се срещат на всички места – в дъвките, пастата за зъби и някои безкалорични води. Причиняват странични резултати като главоболие, разстройства на настроението, световъртеж и мигрена - и тъкмо по този метод те работят и на настроението.

Алтернатива за по-добро въодушевление: Налични са купища заместители на захар, от недопечен мед и стевия до кокосова захар.

4. Маргарин и други субстанции, сходни на масло

Избягвайте сходните на масло и маргарин субстанции. Обикновено се създават с мазнини, които усилват възпалението и имат високи равнища на омега-6 мастни киселини.

Алтернатива за по-добро въодушевление: Купувате масла, които са безвредни, без значение дали са за готвене или за мазане.
 4 съдбовни неточности при промяна на маслото, които редуцират живота на мотора 4 съдбовни неточности при промяна на маслото, които редуцират живота на мотора
Дори опитните водачи позволяват неточности при промяната на маслото и това унищожава мотора на автомобила им. Грешка 1: Неправилно пресмята...

5. Кафе

Кой не обича да стартира деня с чаша ароматно кафе? Вкусната напитка съдържа антиоксиданти и стопира когнитивния спад. Ако настроението ви обаче постоянно е неприятно, това може да се дължи на предозиране с кофеин. По този метод си вредите повече, вместо да се чувствате бодри и свежи.

Кофеинът, намиращ се в кафето, трансформира настроението ни, като влияе на хормоните и нервната система. Всичко това може да ви накара да се чувствате много зле. Той може също по този начин да докара до повишение на тревогата като усили сърдечната периодичност и ви накара да се почувствате нервни.

Алтернатива за по-добро въодушевление: Опитайте да заместите кафето със зелен чай. Той освен защищава от стареене, само че и съдържа по-малко количество кофеин.

6. Коктейли с алкохол
 3 необикновени приложения на маслото в семейството 3 необикновени приложения на маслото в семейството
Знаете ли, че маслото може да ви помогне за разрешаване на някои незначителни проблеми вкъщи? Запознайте се с 3 негови приложения в до...

Коктейлите могат да ви накарат да почувствате прилив на сила, само че той ще бъде единствено краткотраен. Следва захарен срив, който намалява настроението ви и ще ви направи раздразнителни и капризни. Смесеният алкохол може да ви изкуши да си сипвате повече като количество за оправяне на настроението, а то ще се получи противоположен резултат.

Алтернатива за по-добро въодушевление: Ако сте в обстановка, в която несъмнено ви се пие алкохол, избягвайте коктейлите, изберете еднотипов алкохол – вино, бира или водка.

7. Яйчни белтъци

Яйцата са съдържат първокачествен протеин, който е елементарно наличен. Храненето на яйца е цялостно с хранителни субстанции, от които се нуждаят телата ни, като протеини, витамини от група В и холин. Те вземат участие в поддържането на здравето на мозъка и балансират нашето въодушевление. Всички потребни субстанции обаче се намират в жълтъците, а не в белтъците.

Алтернатива за по-добро въодушевление: Изяждайте цялото яйце! Изберете органични яйца от свободни кокошки, които са по-полезни от останалит

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР