За липсата на отводнителна система на пътя София-Перник в района

...
За липсата на отводнителна система на пътя София-Перник в района
Коментари Харесай

Наводнени дворове заради липсата на отводнителна система на пътя София-Перник

За неналичието на отводнителна система на пътя София-Перник в региона на село Владая алармират фенове на Българска национална телевизия 2. В разследване на това дворовете на къщите, с които граничи пътят, се пълнят с вода. Хората неведнъж са алармирали общината за казуса, само че без резултат. Затова в този момент упорстват да се построи път, по който да върви водата, преди да се асфалтира, и заплашват със жива верига да спрат машините, в случай че това не бъде направено. Има ли решение на казуса? Отговорът в репортажа на Владимир Христовски.

Перник

Най-потърпевши от казуса са фамилията на Ирена Ковачева, чиито двор повече от три години се трансформира в езеро при изобилен дъжд.
" В дворът целия асфалт се е изронил, няма късмет да си засадим трева, няма късмет да си оправя двора. Нищо. Кучето ми стои в някаква зверска тиня. "
Ирена се опасява още, че поради влагата тази стена ще падне.

Жителите се тормозят още, че при изобилен дъжд ул. " Пернишко шосе " ще се наводнява. Причината по тази причина е, че липсва отводнителна система, а след асфалтирането равнището на пътя ще стане по-високо от ниските бордюри на пътя.
Васил Николов, ръководител на инициативния комитет за възстановяване публичния превоз на Владая и Княжево:
" Нищо няма да стопира водата да влиза на улица " Пернишко шосе " в селото. Наклонът на пътя е непосредствено към селото, цялата вода ще отива в селото. Искаме да се оправи този проблем с отводняването и по-късно да се асфалтира. Не може да се асфалтира и да се дава обещание, че ще се оправи отводняването пролетта. Няма да допуснем това нещо да се случи и сме решили да възпрепятстваме асфалтирането на пътя. Ако би трябвало ще спрем машините с жива верига. "
Техническият началник на обекта Георги Петров опровегава думите на жителите.
Георги Петров, механически началник на обекта:
" Предвидено е в плана слагането на дребни бордюри и италиански улеи, които ще водят водата в избраните места. “
Това обаче ще стане, откакто бъде положен асфалтът, с цел да се отпуши трафикът в региона. Очаква се ремонтът на сектора да завърши в неделя, когато завърша преасфалтирането на близо двукилометровото трасе. След това ще стартира и слагането на бордюрите. От строителната компания дадоха обещание това да се случи до края на годината.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР