За краткосрочни посещения на Острова до 90 дни няма да

...
За краткосрочни посещения на Острова до 90 дни няма да
Коментари Харесай

И при Брекзит без сделка стоим до 90 дни във Великобритания

За краткосрочни визити на Острова до 90 дни няма да се изисква виза при вид на Brexit без договорка. До това съглашение стигнаха Обединеното кралство и Европейски Съюз, заяви посланикът на Англия Ема Хопкинс.
Ще има промени обаче, в случай че планираме да останем на Острова за повече от три месеца, с цел да работим или учим. Тези правила ще бъдат оповестени през идващите няколко седмици, разясни Хопкинс.
Има нова скица за вписване на европейските жители, с цел да могат те да уредят своя статут. От 120 хиляди българи, които живеят в Обединеното кралство, в нея към този момент са регистрирани 54 000 посредством приложение на телефоните си, уточни посланикът и прикани и останалите да изпълнят простата процедура.
Тя отхвърли слуховете за дефицит на медикаменти или че ще има нужда от визи. По думите ѝ Обединеното кралство доста съществено се приготвя за излизане от Европейски Съюз без договорка.
„ Обнародвали сме 570 законодателни акта. Със сигурност визи за краткосрочни визити няма да са нужни за разлика от това, което някои коментатори твърдят”, изясни Ема Хопкинс.
Тя акцентира, че настоящето държавно управление и министър председателят Борис Джонсън напълно ясно показаха, че Англия напуща Европейски Съюз на 31 октомври.
„ Все още сме изцяло уверени, че през идващите два месеца ще успеем интензивно да проведем договаряния с Европейски Съюз и че можем да реализираме договорка, която да работи за всички”, съобщи дипломат Хопкинс, само че добави, че въпреки всичко би трябвало да са подготвени за всевъзможен сюжет, като овакантяване без договорка на 31 октомври.
„ Сделката трикратно беше отхвърляна от нашия парламент, тъй че е ясно, че тя няма да мине през него. Ако желаеме да реализираме някакъв прогрес, би трябвало да има смяна. Основното нещо за настоящето държавно управление е защитният механизъм във връзка с Ирландия. Считаме, че това е недемократичен механизъм и планува задължения от наша страна, които ние няма по какъв начин да направляваме. Това е главната точка, по която преговаряме с Европейски Съюз в момента”, сподели още тя пред bTV.
Хопкинс изясни, че е нормална конституционна процедура кралицата да спре краткотрайно активността на Народното събрание и тя да се съгласи. През последните 60 години тя постоянно е одобрявала сходно нещо и не става въпрос за позиция на кралицата по отношение на брекзит.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР