За кратко напрежението на площада, където протестират симпатзанти на партия

...
За кратко напрежението на площада, където протестират симпатзанти на партия
Коментари Харесай

Протестиращите от Възраждане опитаха да нахлуят в сградата на парламента /снимки/

За малко напрежението на площада, където стачкуват симпатзанти на партия "Възраждане " против зеления документ, ескалира.
Хората се качиха на стълбището пред парадния вход на Народното събрание, блъскаха се с полицията и започнаха да тропат по прозорците на вратите, желаеха да нахлуят в постройката. Полицейските чиновници и жандармерията ги удържа.
Ораторът, който до преди минути призоваваше мъжете от митинга да излязат на "първа линия ", а дамите да се оттеглен обратно, към този момент приказва за права и кротичък цивилен митинг.
"Няма да има ескалации, ние сме хора на достойнството ", споделя ораторът, който приканва за договаряния. Протестиращите направиха кулоар сред паметника на Цар Освободител и постройката на Народното събрание. Те желаят да влязат в Народното събрание и да беседват за анулация на ограничиелните ограничения. Поканиха на диалози полицията, обявявайки, че единственото, което желаят е "край на тиранията ".
Заканват се, че единствената цел за през днешния ден е анулация на всички ограничения, наложени поради COVID-19. Скандиранията "долу маските " не престават. Няколко минути след 14 часа, ораторът разгласи, че 15 индивида - представители на протестиращите - отиват на задния вход на Народното събрание, където ще желаят да водят мирни договаряния с депутатите.
На площада има доста хора - стотици служители на реда, стотици протестиращи и десетки публицисти. Малцина са тези, които носят предспазни маски.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР