За коледните празници със сигурност няма да има пари за

...
За коледните празници със сигурност няма да има пари за
Коментари Харесай

Шефът на петролната асоциация пред Дарик: Няма да има пари за отстъпката от 25 ст. за литър гориво

" За коледните празници сигурно няма да има пари за отстъпката от 25 ст. за литър гориво, бюджетът от 150 млн. лева ще стигне до края на ноември. "

Това разяснява за Дарик радио ръководителят на Българската петролна и газова асоциация Живодар Терзиев. По думите му обаче всяка бензиностанция има законовото право сама да реши да приключи даването на отстъпката. Според него това ще се случи в края на този месец.

Очаква се в понеделник Националната организация по приходите да даде информация за това какъв брой средства по програмата остават.

До края на месец ноември програмата за отстъпката от 25 ст. за литър гориво сигурно ще върви, разяснява за Дарик радио ръководителят на Българската петролна и газова асоциация Живодар Терзиев. Той посочи, че операторите би трябвало сами да преценяват по кое време да спрат да я дават според от наличните средства по програмата.

Според него сигурно в края на месеца или началото на идващия множеството от операторите ще преустановят даването на отстъпката.

Според Терзиев програмата е помогнала на популацията, само че помощта би трябвало да бъде ориентирана в действителност към нуждаещите се хора, а не към всички.

Все отново той увери, че каквито и ограничения да бъдат взети от страната, от Българската петролна и газова асоциация ще създадат всичко по силите си, с цел да ги изпълнят.

По думите му горивата са по-скъпи от предходната година, а цените им сега са нестабилни.

По отношение на метана, той посочи, че цените са двойно по-ниски поради поевтиняването на природния газ, което „ Булгаргаз “ отбрани пред Комисията за енергийно и водно контролиране.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР