За кардио натоварванията подхождат всякакви упражнения, увеличаващи честотата на сърдечните

...
За кардио натоварванията подхождат всякакви упражнения, увеличаващи честотата на сърдечните
Коментари Харесай

Това го може всеки: 3 тайни за отслабване чрез ходене

 спортно вървене

За кардио натоварванията подхождат всевъзможни извършения, увеличаващи честотата на сърдечните съкращения. Например ходенето. То е привлекателно, тъй като е простичко и не изисква никакво в допълнение съоръжение, с изключение на чифт здрави обувки.

Но има и противоположна страна: натоварването може да се окаже незадоволително. При постепенно вървене не можете да изгорите задоволително калории. Въпреки това можете да извлечете от ходенето немалка изгода. Достатъчно е малко да усложните изискванията и ще получите много ефикасна кардио подготовка. Предлагаме на вашето внимание няколко елементарни метода да вдигнете успеваемостта на ходенето:

Движете се към възвишения

За да изгорите повече калории, ходете по нанагорнища. Движението нагоре способства и за подсилване на задните елементи. Изберете си височина, чието нанагорнище ще ви лишава към 30-60 секунди (нямаме поради да изкачвате Еверест!). Пуснете таймера и ходете нагоре толкоз бързо, колкото можете. Повторете процедурата 3-5 пъти, като всякога се старайте да съкратите времето на нанагорнище с няколко секунди.

Добавете тежест

Жилетката с тежести (има я на пазара) ще ви донесе повече изгода, в сравнение с ходенето с гири или спомагателна тежест на глезените. Защо? Защото неравномерното систематизиране на тежестите може да наруши походката и даже да предизвика рухване.

Жилетката разпределя натоварването по-равномерно, усилвайки изгарянето на калории. Но преди този момент се консултирайте с доктор, изключително в случай че имате проблеми с гърба, коленете или глезените.

Сменяйте темпото 

Вместо през цялата разходка да се движите отмерено, предлагаме първоначално да загреете на своята нормална скорост, а по-късно да добавите интервали с ускоряване.

Не е наложително да преминавате в тичане (макар да не би било лошо); просто би трябвало да ускорите крачка. Започнете с шпации с по-висока активност с дължина от 30-60 секунди и редувайте със същия интервал закъснение.

Вярвате или не, посредством промяната на темпото изгаряте повече калории, в сравнение с с равномерната скорост дори през по-дълъг интервал от време.

За реализиране на резултат е належащо да се ползват 30-минутни кардио тренировки три пъти в седмицата (може и по-често). Като най-малко един път в седмицата използвайте вървене със сменящ се темп.

А в този момент напред!

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР