За жените е по-трудно да откажат цигарите, отколкото за мъжете,

...
За жените е по-трудно да откажат цигарите, отколкото за мъжете,
Коментари Харесай

Жените отказват по-трудно цигарите от мъжете

За дамите е по-трудно да откажат цигарите, в сравнение с за мъжете, заяви Юнайтед прес интеренешънъл.

Каква е повода за това? Жените по-често страдат от безпокойствие и меланхолия. Това може да повлияе даже върху най-хубавите планове да се постави завършек на нездравословния табиет.

Изследването е обхванало над 200 пациенти на междинна възраст 56 години в болничното заведение " Сейнт Майкъл " в Торонто. Наличието на безпокойствие и меланхолия било 41 % измежду дамите и едвам 21 % измежду мъжете.

" Трябва да се държи сметка за депресията и други разстройства в настроението измежду пушачките, изключително измежду засегнатите от сърдечни заболявания и прекаралите инсулти ", съобщи ръководителката на проучването Бет Ейбрамсън.

Участниците пушели приблизително по 18 цигари на ден от 37 години. Две трети били наранени от дислипидемия, при която равнищата на липидите - триглицериди и холестерол, в кръвта са високи. Почти две трети били с високо кръвно налягане, близо половината съобщили, че са наранени от сърдечни заболявания, а над една четвърт - от меланхолия и безпокойствие. Половин година по-късно 25 % от участниците отказали цигарите, а 29 % понижили с над 50 % броя на изпушените цигари.

Посещенията в клиника, потреблението на медикаменти, като да вземем за пример варениклин, за лекуване на пристрастяването към тютюнопушенето, полът и опцията да си позволиш лекуване повлияли върху възможностите за триумф. Макар варениклин да удвоил шанса за триумф, дамите били с почти на половина по-малка възможност да откажат цигарите спрямо мъжете.

" Някои изследвания не откриха разлики сред дамите и мъжете, що се отнася до отказването от цигарите, само че други навеждат на мисълта, че мозъкът на дамата реагира друго към никотина - разясни експертката Патриша Фолан от лечебните заведения " Нортуел хелт " в щата Ню Йорк. - Поради тази причина дамите може да не реализиран триумф, когато става въпрос да откажат цигарите посредством никотин заместващи лечения. "

Тя добави, че е значимо дамите да знаят, че откакто откажат цигарите, ще имат чувството, че храната е с по-добър усет и мирис, и е допустимо да напълнеят.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР