За изясняването на всички факти и обстоятелства по случая Гебрев

...
За изясняването на всички факти и обстоятелства по случая Гебрев
Коментари Харесай

По случая Гебрев е издадена европейска заповед за разследване

За изясняването на всички обстоятелства и условия по случая Гебрев се прави всичко, което може да се направи, съобщи в Кюстендил вътрешният министър Младен Маринов. Той напомни, че през 2015 година сигналът за настанено лице в безпомощно положение е пристигнал от ВМА.

,,Тогава бяха незнайни аргументите за положението на Емилиян Гебрев, тъй че започнахме процесуално-следствени дейности. Беше формирано досъдебно произвеждане за опит за ликвидиране против незнаен причинител, тъй че бяха извършени всички оперативно-издирвателни мероприятия, следствени дейности, бяха назначени експертизи. След като случая получи ново развиване, бяха подхванати дейности по обновяване на досъдебното произвеждане. Незабавно на най-високо и политическо, и професионално равнище, персонално от премиера и от основния прокурор, бяха известени партньорските служби. Случаят от самото начало е бил в нашето полезрение и сме правили дейни дейности по него, в цялостен синхрон със западните сътрудници ", сподели министърът.

Той уточни, че има издадена интернационална заповед за следствие, която е изпратена във Англия, тъй че всичко, което може да се направи, се прави по изясняването на всички обстоятелства и условия. Министър Маринов добави, че нито една версия не се отхвърля все още, в това число и опцията Гебрев да е бил жертва на частни ползи в България. Не се отхвърля нищо досега, в който не бъде опровергано от събраните обстоятелства и условия, посочи министърът. Той отхвърли да разкрива повече информация за визитите на съветския жител Сергей Федотов от към този момент изнесеното от основния прокурор, с цел да не се пречи на следствието.

,,Към 2015 година проверяващите работеха по това, което са имали все още, тъй че в хода на тази работа са изследвани всички места, където пострадалият е бил, всички вероятни способи за усвояване или досег с отровно вещество. Това е направено още през 2015 година'', сподели още Младен Маринов. Той добави, че в края на 2018 година Гебрев е дал на Министерство на вътрешните работи резултати от платено от него проучване във финландска лаборатория, с цел да бъде обновено досъдебното произвеждане.

Министър Младен Маринов и кмета на Кюстендил Петър Паунов откриха обновената постройка на ОД на Министерство на вътрешните работи.

Стойността на плана е 1 175 079 лева, от които 987 903 лева са финансирани от Европейския фонд за районно развиване /ЕФРР/, 174 335 лева - национално финансиране и 12 840 - народен принос. Продължителността на плана беше 18 месеца и завърши на 10 февруари.

Проектът е за повишение на енергийната успеваемост на постройката и понижаване разноските за сила. По него е обезпечен и достъп на хора с увреждания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР