За изключителни успехи, издигащи престижа на България, министърът на младежта

...
За изключителни успехи, издигащи престижа на България, министърът на младежта
Коментари Харесай

Спортния министър към Нургюл Салимова: Вие сте бъдещето на българския спорт

За изключителни триумфи, издигащи престижа на България, министърът на младежта и спорта ще отличава с финансови тласъци огромните ни спортисти, оповестиха от пресцентъра на министерството.
Прочетете още
„ Успехът на Световната купа по шахмат сплоти цяла България. Именно това е и главната роля на спорта. Искрено имам вяра, че с надарени млади състезатели като Вас българският шахмат още веднъж ще бъде на международния връх в близкото бъдеще “. С тези думи министърът на младежта и спорта Димитър Илиев се обръща в приветствен адрес към Нургюл Салимова.

Министърът изрича най-искрени поздравления към българката, която доближи до финала на Световната купа по шахмат в Баку, Азербайджан. Илиев е безапелационен, че достижението й утвърждава престижа на родния шахмат и издига престижа на България.

„ Страната ни е една от дребното в света, която в историята на този спорт има настоящи първенци и при мъжете, и при дамите. Младите ни гении като Вас би трябвало да бъдат стимулирани за огромните триумфи, тъй като Вие сте бъдещето на българския спорт “, показва министърът в поздравлението си.

За издигането на престижа на България Димитър Илиев ще отличи и даде парична премия на Нургюл Салимова, както и при сходни върхови достижения на други наши спортисти в бъдеще.

Цялата позиция тук:

Министър Илиев към Нургюл Салимова: Вярвам, че сталантливи млади състезатели като Вас българският шахматотново ще бъде на международния връх

 За изключителни триумфи, издигащи престижа на България,министърът на младежта и спорта ще отличава с финансови стимулиголемите ни спортисти

 „ Успехът на Световната купа по шахмат обедини цяла България.Именно това е и основната роля на спорта. Искрено вярвам, че сталантливи млади състезатели като Вас българският шахмат още веднъж щебъде на международния връх в близкото бъдеще “. С тези думи министърът намладежта и спорта Димитър Илиев се обръща в приветствен адрес къмНургюл Салимова.Министърът изказва най-искрени поздравления към българката,която достигна до финала на Световната купа по шахмат в Баку,Азербайджан. Илиев е категоричен, че постижението й утвърждаваавторитета на родния шахмат и издига престижа на България. „ Страната ни е една от малкото в света, която в историята на тозиспорт има настоящи първенци и при мъжете, и при дамите. Младите ниталанти като Вас трябва да бъдат мотивирани за големите успехи,защото Вие сте бъдещето на българския спорт “, показва министърът впоздравлението си.Илиев отбелязва, че само за няколко дни Салимова приковапогледите на всички българи и сигурно е стимулирала хиляди децада започнат да играят шахмат. Това постижение е изключително иминистърът на младежта и спорта се ангажира то да бъде премирано. Заиздигането на престижа на България Димитър Илиев ще отличи и дадепарична награда на Нургюл Салимова, както и при подобни върховипостижения на други наши спортисти в бъдеще.Екипът на Министерството на младежта и спорта застава твърдозад българските спортисти и ще продължи да работи активно заосигуряването на най-хубавите условия за подготвителен и състезателенпроцес. Димитър Илиев е безапелационен, че разногласия сред федерациитене могат да стоят на пътя на спортните достижения и че всички младиталанти би трябвало да бъдат подтиквани, с цел да не престават да постигатуспехи и прославят България. В този контекст вече бяха направенипромени в Наредба №5 на ММС, които за първи път вкарват премиранена младите спортисти от първа възрастова група преди мъже и дами. Теще могат да получават еднократни парични награди за призовокласиране на световни и европейски първенства по олимпийскидисциплини и категории. Към момента сходни финансови тласъци не сепредвиждаха.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР