За хората в село Кости, където се изляха 300 литра

...
За хората в село Кости, където се изляха 300 литра
Коментари Харесай

Кметът на село Кости: 90% от селото е отнесено, щетите са огромни

За хората в село Кости, където се изляха 300 литра дъжд на кв. метър и пострада от наводненията по Южното Черноморие, са обезпечени минерална вода и храна. Това заяви пред БНТ  кметът Антон Ангелов.
Прочетете още
По думите му, вредите са големи и ситуацията е трагично.

" Не единствено към дерето, само че съвсем на 90% от селото - улици, дворове, всичко е отнесено. Щетите не са единствено от дерето, а има и много странични неща. Ток има още от първия ден, нямаше единствено вечерта, когато беше изобилния дъжд ", описа Антон Ангелов, кмет на село Кости.

Щетите на потърпевшите от наводнението хора към този момент са разказани. В село Кости чакат незабавна помощ от страната, както и имат потребност от доброволци.

Тази заран екипите още веднъж ще тръгнат на обход и в останалите потърпевши обитаеми места.

В помощ на потърпевшите страната даде обещание да отпусне по 1512 лева за вреди по парцели и до 2500 лева за развалени уреди. Все още има разрушени пътища. Образувано е досъдебно произвеждане за бедствието, което взе 4 жертви.

Остава възбраната за пиянство на вода от водопровода, както и за къпане в морето. Електричеството на множеството места е възобновено, като се изключи ниските точки, където към момента има каравани и бунгала под вода.

Предстои построяването на краткотраен мост северно от къмпинг „ Нестинарка ”.

Продължава извозването на краткотрайното оборудване, съобщи инж. Митко Порязов, шеф ОПУ-Бургас. След това ще бъде бутнат остарелият и на негово място ще бъде построен нов, по-стабилен, изясни още той.  

По краткотрайния мост ще има ограничавания в скоростта и товароподемността на преминаващите.

Отворен е пътят сред Синеморец и Ахтопол. Всички обитаеми места са проходими, има достъп. Продължават обследванията, изясни още инж. Порязов.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР