За глупав народ ли ни мисли, или трябва да се

...
За глупав народ ли ни мисли, или трябва да се
Коментари Харесай

Лена за Бойко Борисов: За глупави ли ни мисли, или не е добре психически?

" За малоумен народ ли ни мисли, или би трябвало да се тормозим за психологичното му здраве? ", написа ексговорителката на предходния кабинет Лена Бориславова от „ Продължаваме промяната “ в своя фейсбук профил по отношение на мненията на водача на ГЕРБ Бойко Борисов във връзка със разногласието в Народното събрание сред депутати от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили и „ Продължаваме Промяната “, които си насочиха взаимни обвинявания в неистина и въпроси кой е поел ангажимент за затваряне на огромен % от въглищните централи у нас.

„ Директен откъс на ЕК по отношение на контрактувания от кабинета Петков План за възобновяване и резистентност: " Обвързващата цел на ПВУ за понижаване на въглеродните излъчвания от енергийния бранш с 40% дава избор на България по какъв начин да понижи въздействието на въглищните си електроцентрали върху околната среда, без обвързване за извеждането им от употреба до 2026 година ", написа Бориславова.

„ Бойко ни в чеп, ни в ръкав, само че както постоянно без никакво разстройване, до момента в който изрича неистини: " В Европа гасят лампите, стопираха осветлението, няма реклами и ние тъкмо в тоя миг поемаме ангажимент да си задраскаме супер мощности. Пак Бойко, декември 2019 - взе участие в договарянето на Зелената договорка на Европейска комисия, която цели затваряне на въглищните централи в Европейски Съюз. Бойко за трети път, декември 2020 година - договорил е в Брюксел, не 40 % понижаване на въглеродните излъчвания, а 55%!!! освен това самичък признава, че няма проект за избавяне на Мариците... а и там някъде желае газова централа у нас (линк в коментар, след трета минута) “, добавя още Бориславова.

Борисов съобщи през вчерашния ден, че България - „ от производители на ток ние ще станем вносители, ще си купуваме безценен ток. “

По негови думи това, което постоянното държавно управление на Кирил Петков е договорило, ще има трайни последици. Той разяснява, че на страница 113 от Плана за възобновяване и резистентност е посочено, че България е поела ангажимент да редуцира с 40 % излъчванията до 2026 година, като за база е взета 2019 година, когато въглищните централи са работили минимум. 

„ Винаги съм бил за Зелената договорка, постоянно съм бил за това, че рано или късно тези централи ще излязат от приложимост. През това време обаче са се случили доста неща – ние сме вложили милиарди в серочистки, с цел да пазим природата. България е най-големият чист експортьор на ток. А какво липсва сега на Европа и Балканите? Петрол, газ и ток. И ние от експортьор ще се превърнем във вносител “, съобщи Бойко Борисов, представен от Българска телеграфна агенция. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР