За ГЕРБ е по-изгодно да има избори веднага, но нужда

...
За ГЕРБ е по-изгодно да има избори веднага, но нужда
Коментари Харесай

Дончев: За ГЕРБ са най-изгодни избори веднага, но има нужда от рестарт

За ГЕРБ е по-изгодно да има избори незабавно, само че потребност от рестарт на системата има и това е неоспорим факт. За първи път има сила за привикване на Велико национално заседание. Това разяснява вицепремиерът Томислав Дончев в събота пред бТВ във връзка оповестените преди ден от премиера Бойко Борисов с избори за Велико Народно заседание и нова конституция на фона на продължаващите повече от месец митинги с искане за оставки на държавното управление и основния прокурор Иван Гешев.

Промените в конституцията готвени няколко седмици

Според Дончев демокрацията е в рецесия и огромна част от българските жители не са осведомени по какъв начин действа страната и нямат доверие в институциите. Той добави, че предложенията за конституционни промени са подготвяни няколко седмици преди министър председателят Бойко Борисов да ги разгласи обществено.

“Това не е импровизация. Преди към пет години ГЕРБ реши, че е време да стартира да приготвя сходни промени. Това е нещото, от което хората имат потребност. Настоявам, че всеки един, който твърди, че не това са нещата, от които има потребност – да отговори за какво “, уточни Дончев и посочи, че с този ход ГЕРБ не се пробват да завоюват време и посочи, че от партийна позиция – оставането на представителите на ръководещата партия в Министерския съвет е нездравословно.

Избори незабавно най-изгодни за ГЕРБ
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР