За феновете на Междузвездни войни може и да е било

...
За феновете на Междузвездни войни може и да е било
Коментари Харесай

Изненада за феновете на “Междузвездни войни

За почитателите на " Междузвездни войни " може и да е било като че ли през вчерашния ден откогато са излезли филмите. Но тази година се навършват цели 40 години от стартирането на част VI " Завръщането на джедаите " по кината.
 Rolling Stones, Британски кралски монетен двор и монетата по случай 60-годишнината на групата
Специалното самопризнание за Rolling Stones

60 години на върха на рока

И по този мотив The Royal Mint във Англия за първи път издава монети, отдадени на фентъзи поредицата. Върху една от тях са изобразени героите R2-D2 и C-3PO в кораба Millennium Falcon. В сбирката са включени още Дарт Вейдър, император Палпатин,, принцеса Лея, Хан Соло и Чубака.

Монетите към момента са колекциониран продукт номер едно в Обединеното кралство и упованията на чиновници от Кралския монетен двор са новата сбирка да бъде шлагер измежду запалените почитатели на " Междузвездни войни ".

Опитният дизайнер на монети Фион Гуилим е главният " провинен " част от творчеството на американския кинорежисьор Джордж Лукас да оживее върху английските монети. За плана той работи дружно с The Walt Disney Company.

Още по-специалното на монетите е, че изображенията на R2-D2 и C-3PO са цветни. А това е постигнато чрез комбинацията на обичайни техники за сечене на монети с авангардни технологии, написа BBC.

На друга от монетите пък има специфичен резултат, който разрешава при надолнище към светлина, да се видят както Татуин, родната планета на Люк Скайуокър, по този начин и логото на Rebel Alliance Starbird.
 Eesti Pank, Дариа Титова, естонската национална банка и новата монета от две евро в чест на Украйна
На какво е отдадена новата монета от 2 евро

Специалната монета, която емитира Естонската национална банка

" Имаме удоволствието да пуснем " извънземна " сбирка, с цел да отпразнуваме 40-ата годишнина на " Междузвездни войни: Завръщането на джедаите ". Радваме се, че можем да развълнуваме нови и към този момент одобрени колекционери на монети по целия свят, както и процъфтяващата почитател база на " Междузвездни войни " както в Обединеното кралство, по този начин и в интернационален проект, с стартирането на тази сбирка ", споделя Ребека Морган от Кралския монетен двор.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР