“За две години бяхме връхлетени от всички възможни кризи, разбира

...
“За две години бяхме връхлетени от всички възможни кризи, разбира
Коментари Харесай

Теодора Пеева по Дарик: Ако имаше по-твърд отговор към Путин, нямаше да имаме днешните кризи

“За две години бяхме връхлетени от всички вероятни рецесии, несъмнено, че и Тайван може да се случи. Всички рецесии, от които се опасявахме, се случиха едновременно. Толкова доста кръв и спорове, за които няма като че ли скоро излаз, дори в Газа не мога да си показва какъв би бил изходът, демонстрират, че светът се проваля ”. Това съобщи в “Кой приказва ” с Георги Донков по Дарик Теодора Пеева, основен редактор на “Сега ”. Тя посочи, че неуспехът на света е в дипломацията, в опитите да се уредят споровете по кротичък път, както и в доста меката реакция към някои диктатори.

“Ако отговорът на нахлуването на Путин в Укайна беше по-твърд, нямаше да имаме кризитие, които имаме през днешния ден ”, безапелационна е Пеева.

Жостин Томс, научен учител, обществен бизнесмен, маркетолог, акцентира, чесветът постоянно е бил във война. “В момента и заболяванията вървят доста по-бързо, тъй като живеем в глобализиран свят. Успоредно с войните, останалият свят си живее доста добре. Циничен ми е малко светът, в който живеем. Това с войните е непоносимо, само че индивидът е войнствено създание, изключително от този, доминиран от мъжете свят ”, сподели Томс.

Давид Джамбазов, режисьор, съобщи: “Това е като едно земетресение, само че това не е внезапно да е отворил някой кутията на Пандора. Те са неща, заложени от дълго време. Путин е артикул на общество, което носи огромен багаж и не е реформирано. Елцин даже, великият демократ, приказва по какъв начин великата Русия би трябвало да си прибере Украйна ”.

Пиар специалистът Любомир Аламанов, пиар специалист сподели: “Песимистите споделят, че не може да стане по-лошо, оптимисите споделят, че може. Донякъде съм склонен с тезата, че западният свят проспа процесите. Вселените по този начин е устройна, че няма по какъв начин да не върви към разпад. Да помислим къде сбъркахме, къде да поставим старания, с цел да останем просто на ръба на пропастта. Западния свят е концентриран сред дясното и лявото, проспа това, че имаме конфликт сред тираничното и западното с всички негови плюсове и минуси ”.

Журналистът Асен Генов пък изясни, че “един от пороците на демокрацията е свободата да приказваш нелепости и неистини ”. “Лъжата има право на живот в фамилната среда, само че в медиите няма място ”, сподели той и разясни, че даже международните огромни медии са се подлъгали от информация на “Ал Джазира ” (финансирана от Катар) и са оповестили, че 1000 палестинци са починали в болничното заведение в Газа, след удар от Израел. “А болничното заведение, да вземем за пример, има 80 места ”, разясни Генов.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР