За две денонощия и половина през Пирогов са преминали 1850

...
За две денонощия и половина през Пирогов са преминали 1850
Коментари Харесай

1850 души са преминали през ”Пирогов” през празничните дни

За две денонощия и половина през ”Пирогов ” са минали 1850 пациента, сподели проф. Асен Балтов, шеф на лечебното заведе пред Българска национална телевизия.
Не беше доста натоварено. За две денонощия и половина са минали 1850 пациента, от които обаче 550 са деца до 18 години, като останаха на лекуване 170 възрастни и 50 деца. Тук режимът на лекуване си е непрекъснат, 24-часов, което значи, че ние продължаваме да работим като в непочивните дни. Бяха осъществени общо 60 оперативни интервенции - 15 при млади и 45 при възрастни пациенти, сподели още проф. Балтов.

Едни от най-натоварените кабинети бяха вътрешните заболявания, педиатрията, травматологията и хирургията, добави той. За разлика от други години, по-малко са случаите на прекалено потребилите алкохол.

Имаме един-единствен случай с пиратка при един 60-годишен пациент. Апелирам за новогодишните празници доста да внимават всички.Има много пациенти освен от София, само че и от цяла България с по-тежки контузии. Знаете, имаше няколко по-сериозни произшествия, изясни професорът.

Няма случаи на деца, използвали алкохол. Повечето деца, които са признати в интервала, са свързани с откритият преди година незабавен педиатричен кабинет. Затова приемът на млади пациенти през този кабинет се усилва. Те са нормално към 100 на денонощие, което много усили незабавният банкет на пациенти в " Пирогов ". Общо за цялата година е с 12 000 повече по отношение на предходната година, уточни той.

Нова информация за пораждане на пожара в болничното заведение няма и се изчаква да завърши следствието, сподели шефът на болничното заведение. А с настъпването на Новата година се чака да стартират и ремонтите в лечебното заведение.

Очакваме ремонтите да стартират безусловно след празниците. Успяхме да получим заем от 13 млн. лв., с което ще бъдат актуализирани 5 здания на " Пирогов ", сподели още проф. Балтов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР