За дванадесета поредна година ще бъдат връчени най-престижните награди за

...
За дванадесета поредна година ще бъдат връчени най-престижните награди за
Коментари Харесай

Академията за мода ще връчи наградите „БГ модна икона“ в навечерието на Коледа

За дванадесета поредна година ще бъдат връчени най-престижните награди за жанр и грациозност на Академията за мода - „ БГ фешън икона ". Експертният съвет на Академията за мода, включващ изявени начин на живот, фешън и всемирски публицисти, и редактори от водещите печатни и електронни медии, към този момент направи своите оферти за номинации на най-стилните и съумели българи за 2020 година. Както до момента, критериите известни български персони да получат статут на БГ фешън икони, са качества и добродетели като изтънчен и съвременен усет и жанр, високи професионални достижения, безупречна просвета, морал и известност.
Миналата година бяха отличени оперната прима Райна Кабаиванска, поп певицата и актриса Поли Генова, джаз и поп изпълнителят Васил Петров и артистът Ивайло Захариев в категория „ Изкуство ", Ивет Лалова в категория „ Спорт ", телевизионната водеща Цветанка Ризова - „ Лице в лице ", bTV, в категория „ Медии ", Бояна Шарлопова - член на борда на шефовете на „ Шарлопов груп " и Максим Бехар в категория „ Бизнес "
По мотив 12-то издание на Годишните награди „ БГ фешън икона 2020 " основателят на наградата проф. Любомир Стойков, ръководител на Академията за мода, съобщи: „ Нямам право да издавам авансово имената на тазгодишните призьори, само че мога да ви уверя, че те са ярки представители на културата, изкуството, медиите и бизнеса, които със жанр и професионализъм дават образец за висока образна просвета и безукорен усет. Благодаря на сътрудниците публицисти, които направиха своите стойностни оферти и по този начин помогнаха на Академията за мода да вземе верните решения. Изразявам горещата си благодарност на всички дизайнери, които без значение от комплицираната обстановка и коронакризата, ще показват своите най-нови сбирки. Събитието ще се организира при най-стриктно съблюдаване на епидемиологичните ограничения в цялостно сходство с държавните разпореждания. "
Връчването на наградата „ БГ фешън икона 2020 " ще бъде в навечерието на Рождество Христово на специфична гала във „ Витоша Парк Хотел ". В ревю-спектакъла, директно преди формалното награждаване, ще бъдат показани настоящи сбирки на известни български дизайнери и фешън къщи, както и дебютни творби на студенти по мода на проф. Любомир Стойков от Националната художествена академия. Специален акцент ще са творбите на такива одобрени фешън създатели, носители на Златна игла, като Жана Жекова, Евгения Живкова, София Борисова, Албена Александрова, Иван Донев, Милка Александрова - Бучи, Николай Божилов, Теодора Спасова, Диляна Матеева и др.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР