"За двама арестувани протестиращи в канадската столица Отава съобщи местната

...
"За двама арестувани протестиращи в канадската столица Отава съобщи местната
Коментари Харесай

Полицията в Канада задържа протестиращи

"За двама задържани протестиращи в канадската столица Отава заяви локалната полиция ", съобщи Скайнюз.

"Днес бе арестуван 29-годишният Матю Доркън. На мъжа са повдигнати обвинявания в съзнателно увреждане на социална благосъстоятелност ", добави английската осведомителна организация.

Както към този момент писа, доста водачи на камиони се събраха в центъра на Отава, с цел да стачкуват против проектите на централното държавно управление да вкара наложителна имунизация против COVID-19 и други ограничения.

"Другият арестуван е Андре Лакас (на 37 години). На него са повдигнати обвиняване в носене на огнестрелно оръжие на публично място ", споделиха от полицията, представени от основаната в Лондон медия.

"Ние проверяваме минимум осем сигнала за закононарушения от ненавист. Поне три от случаите евентуално са свързани с физическо принуждение ", допълниха от органите на реда пред организацията.

"В неделя към 1500 водачи на камиони се събраха пред постройката на федералния парламент и към нея. Според полицията към тази заран там няма повече от 250 протестиращи. Въпреки това доста търговски обекти остават затворени. Предприемачите се притесняват от подиуми на вандализъм и за сигурността на личния състав ", добави Скайнюз.

Премиерът на провинция Онтарио Дъг Форд, в чиито граници се намира столицата на Канада, дефинира ситуацията в града като окупация. "Тези хора вземат участие в придвижването "конвой от камиони на свободата ", само че пречат на другите хора да си живеят живота и лимитират тяхната независимост. Те би трябвало да прекратят блокадата, с цел да може нашият град да действа обикновено ", съобщи той, заяви цитираната медия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР