За два нови примера колко потресаващо работи българското правосъдие съобщава

...
За два нови примера колко потресаващо работи българското правосъдие съобщава
Коментари Харесай

Нови два примера как работят прокуратурата и МВР - чакане до края на света

За два нови образеца какъв брой потресаващо работи българското правораздаване оповестява Инспекторатът към Висш съдебен съвет (ИВСС).
И в двата случая става въпрос за проблеми, които са се точили над 12 години. При първия случай приказваме за нанасяне на междинна телесна щета, а делото по този начин и не стига до съда. Досъдебното произвеждане е траяло 12 години, 8 месеца и 21 дни, като има четири прекъсвания – поради едно отсъствие на обвинения и три неявявания на жертвата. Общо прокуратурата ни не е работила по случая цели 7 години, 8 месеца и 19 дни.
Вторият случай е сходен – отново не се стига до дело, откакто се събират доказателства и обясняват условия по кражба на автомобил в продължение на 12 години, 2 месеца и 15 дни. 8 години българските управляващи не могат да открият причинителя. Месец след прекъсването му проверяващият служител на реда е упълномощил на полицейските органи да правят оперативно-издирвателни мероприятия за определяне самоличността на причинителя на незаконното действие и на очевидци очевидци. По делото няма данни през тези осем години да са били подхванати други дейности за откриване на причинителя с изключение на издаденото от проверяващия служител на реда разпореждане.
Всъщност, съгласно ИВСС, с дейностите и бездействията си проверяващите органи и прокуратурата са предизвикали закъснение на производството с общо 10 години и 10 месеца. В последна сметка то е прекъснато заради необоснованост на обвиняването.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР