За дома Как да почистим качествено кухнята - съвети от

...
За дома Как да почистим качествено кухнята - съвети от
Коментари Харесай

Как да почистим качествено кухнята - съвети от специалист

За дома Как да почистим качествено кухнята - препоръки от експерт Кухнята е едно от най-важните места в дома  Христо Боснев 9 май 2019, 06:44
ухнята е едно от най-важните места в дома.

Там се подготвя храната, която след това се сервира на фамилията, там се прекарва огромна част от свободното време, което важи с особена мощ за всички, които обичат да готвят, пишат от Edna.bg.

Именно в кухнята обаче, се събират най-вече рискови бактерии и тя би трябвало да се почиства усърдно и постоянно.

Лаура Делутри, експерт в почистването, както сама се дефинира и създател на книгата "Бързо разчистване ", дава няколко съвета по какъв начин по-качествено да почистите най-сериозния разплодник на бактерии в дома си.

Ето два от препоръките, а останалите вижте в галерията.

Плотът

Кухненският плот е мястото където се подготвя огромна част от храната, която се яде у дома. Точно заради тази причина той би трябвало да е най-чист. Забърсване с мокра гъба или суха салфетка въобще не е задоволително. След всяко подготвяне на храна на кухненския плот би трябвало да го пръскате с дезинфектант и да го почиствате.

Мивката

Всичко, което попада в мивката, е способно да развъди бактерии. Мийте я постоянно с предопределена особено за нея гъба и белина или различен мощен дезинфектант.

В ГАЛЕРИЯТА ВИЖТЕ ОСТАНАЛИТЕ СЪВЕТИ ЗА ЧИСТА КУХНЯ
Как да почистим качествено кухнята - препоръки от експерт  Накрайникът на чешмата. Той е доста комфортен, може да си го нагласяте на душ или на една мощна бликам, само че сещате ли се да го почистите? От вътрешната страна се събират всевъзможни бактерии, които се развиват необезпокоявани и замърсяват малко или доста водата още със самото й потичане. В този случай Лаура предлага един път в седмицата да киснете филтъра в бял оцет.   Дъската за рязане. <br> Истински парадайс за бактериите, изключително в случай че ползвате дървена дъска. В дребните прорези, които се получават от рязане с нож на дъската се събират голям брой бактерии и сигурно честото миене с гореща вода и препарат за съдове не взема решение казуса. Много хора даже заобикалят да мият дървената дъска, с цел да я предпазят от прегъване и деформиране. Това обаче е огромна неточност. Решението е да ползвате пластмасова дъска или да сменяте дървената такава по-често.  Сушилника за съдове. Той би трябвало да се почиства всяка седмица с дезинфектант и да не се оставя влажен. След като приберете съдовете, изплакнете хубаво сушилника, махнете водата, която се е събрала под него и го подсушете с кухненска хартия.  Плотът. <br> Кухненският плот е мястото където се подготвя огромна част от храната, която се яде у дома. Точно заради тази причина той би трябвало да е най-чист. Забърсване с мокра гъба или суха салфетка въобще не е задоволително. След всяко подготвяне на храна на кухненския плот би трябвало да го пръскате с дезинфектант и да го почиствате.

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Христо Боснев Източник: почистване кухня
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР