За Dollar Tree хитовата сделка за закупуване на Family Dollar

...
За Dollar Tree хитовата сделка за закупуване на Family Dollar
Коментари Харесай

Американските магазини за долари се борят

За Dollar Tree хитовата договорка за закупуване на Family Dollar през 2015 година имаше за цел да даде на дискаунт търговеца на дребно тежестта да се конкурира с водачите на пазара Dollar General и Walmart.

Не се е получило по този начин. Сделката с Family Dollar, подписана на корпоративна стойност от 9,2 милиарда $ след яростна война за наддаване с Dollar General, вместо това остави търговеца на дребно изложен на най-трудната част от борещия се пазар на преференциални покупко-продажби на дребно.

Миналата седмица Dollar Tree разгласи проектите си да затвори близо 1000 — или 12 % от — магазините на Family Dollar. Той също по този начин лиши нова такса за амортизация от $2 милиарда на Family Dollar, която унищожи приходите му за годината. Включително последното отписване, през последните пет години Dollar Tree е обезценил 5 милиарда $ на Family Dollar.

Dollar Tree сподели, че е жертва на макросредата. Има известна истина в това. В предишното магазините в долари са се справяли добре, когато временат...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР