За документно престъпление – ползване на неистинска диплома за завършено

...
За документно престъпление – ползване на неистинска диплома за завършено
Коментари Харесай

Тарикат се опита да вземе шофьорска книжка с фалшива диплома, но загази

 За документно закононарушение – прилагане на неистинска тапия за приключено обучение, Районен съд - Варна наложи наказване " пробация " на 31-годишен мъж. 

В продължение на 6 месеца 31-годишният мъж ще би трябвало да извършва две пробационни ограничения – наложителна регистрация по сегашен адрес с честота на явяването и подписването 2 пъти седмично, както и осъществяване на наложителни срещи с пробационни чиновници. Той бе приет за отговорен, че на 8 януари тази година, на гише за банкет на заявки за издаване на шофьорски книжки в бранш “Пътна полиция " - Варна, умишлено се употребил от неистинен формален документ - удостоверение за приключено приблизително обучение.

Представената дипломата била на името на подсъдимия, с посочен издател – Професионална гимназия по горско стопанство в област Пазарджик. Подсъдимият нямал приключено приблизително обучение и умишлено се употребил от добития по непостоянен метод инкриминиран документ, с цел да преодолее законовото условие за учебен ценз при издаване на удостоверение за ръководство на МПС. За самото сформиране на неистинския документ от подсъдимия не може да се търси наказателна отговорност.

Наказанието беше наложено по силата на реализирано в правосъдна зала съглашение. Съдебният акт е финален и влиза в действие незабавно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР