За Димитър Коцев-Шошо се превръща в лична кауза и мисия

...
За Димитър Коцев-Шошо се превръща в лична кауза и мисия
Коментари Харесай

Подкаст | Режисьорът Димитър Коцев-Шошо за филма си "Следеният човек" по книгата на Веселин Бранев

За Димитър Коцев-Шошо се трансформира в персонална идея и задача да опише историята на преподавателя си Веселин Бранев. Нещо повече - трансформира се в прочувствен опит предишното да послужи като предизвестие за бъдещето. Петнадесет години по-късно филмът " Следеният човек ", по едноименната книга, е подготвен и има своята премиера. На въпроса ми в този момент ли е най-точнят миг - когато Русия, отпред с Путин е впрегнала още веднъж всичките си сили в агитация и агресия, дава отговор, че в действителност е просрочен с кино лентата.

" Както закъсняхме толкоз доста с тематиката за досиетата и Държавна сигурност, по този начин и с кино лентата закъсняхме, закъсняли сме всички и това е ориста на България - изоставаме, тъй като ни липсва катарзисът ", споделя Димитър Коцев. Режисьорът изяснява, че точно тъй като в България по този начин и в никакъв случай не се случи лустрацията като в Чехия, Полша и Унгария, си оставаме най-бедни.

Преди пет години Шошо получава достъп до достоверни архивни фрагменти от Комисията по досиетата. Видеоинструктажи, които Държавна сигурност са записвали, с цел да образоват новобранци сътрудници - записите са толкоз комични, че са чак нереални и звучат като подигравка, само че в същото време напълно съответстват с методите и похватите, употребявани при следенето на Бранев, по тази причина са идеалната визуализация към неговия личен роман.

Чуйте целия диалог с него тук:
Your browser does not support the audio element. Реклама
Текста можете да прочетете.

Гласът на " Капитал " e седмичен подкаст, в който публицистите описват забавна история от седмицата в дълбочина, с подтекст и разбор и в който търсим отзиви от специалисти от света на политиката, стопанската система или бизнеса за значимите въпроси на нашето време.

Ако този епизод ви хареса и желаете да слушате новите епизоди незабавно щом излязат, абонирайте се за " Гласът на " Капитал " в, или. Може да следите подкаста и като добавите този във вашата стратегия за подкасти.

Обратна връзка за " Гласът на " Капитал " можете да ни изпращате на или в познатите ви профили на " Капитал " във Фейсбук и Twitter.
Реклама Свързани публикации Подкаст с Христо Иванов: Има късмет даже за конституционно болшинство, само че не с мандат на ГЕРБ 13 октомври 2022, 15:50 Подкаст | Д-р Панчо Георгиев: От швейцарски доктор, през McKinsey до българското модерно изкуство 12 октомври 2022, 15:35 Подкаст | Как войната на Русия може да форсира прехода към Net Zero 11 октомври 2022, 16:02 Подкаст: Изборите, на които нищо не стана 7 октомври 2022, 10:54 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Тамара Вълчева
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР