За десети път в Пазарджик официално започна образователната програма “Съдебната

...
За десети път в Пазарджик официално започна образователната програма “Съдебната
Коментари Харесай

Средношколци ще видят работата на Окръжния съд в Пазарджик отблизо

За десети път в Пазарджик публично стартира просветителната стратегия “Съдебната власт - осведомен избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури “. Окръжният съд в Пазарджик ще я осъществя взаимно със СУ „ Георги Брегов “, Спортното учебно заведение и Професионалната гимназия по механоелектротехника и ще обхване възпитаници от VIII до XII клас.

За миналите 9 години способства освен за създаване на по-добра правна просвета, само че и за основаване на действителна визия за работата на органите на правосъдната власт, а оттова и за повишение на техния престиж. Анализът на резултатите сподели, че учениците са получили скъпи познания в региона на правото.

В актуалното издание са планувани лекции на тематики: „ Трафик на хора “, „ С една марихуана зад кормилото “, „ Охрана на правосъдните здания и пропускателен режим. Осъществяване на конвойна активност “, „ Наказателно правораздаване “, „ Ролята на правосъдния заседател в наказателния развой “, „ Киберсигурност и отбрана на персонални данни “, „ Домашно принуждение “. Включени са визити на Местната комисия за битка с противообществените прояви на малолетни и малолетни, Синята стая в Комплекса за обществени услуги за деца и фамилии, сказка с контрольор от Детска педагогическа стая към Районото ръководство на Министерство на вътрешните работи в Пазарджик. Предвидени са наличия на правосъдни съвещания по наказателни каузи и възстановка на правосъден развой.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР