За десета поредна година Медицински университет – Пловдив се готви

...
За десета поредна година Медицински университет – Пловдив се готви
Коментари Харесай

МУ ще отбележи Европейската нощ на учените с богата програма

За десета поредна година Медицински университет – Пловдив се готви да означи Европейската Нощ на учените. Това ще се случи с богата стратегия на 28 септември. Общата тематика на събитията " Нощ в Музея “ е въодушевена от самодейността за основаване музей на медицината.

Пет тима от студенти ще се състезават от 14 часа на 28 септември в Приключенска игра пред Аудиторния комплекс на Университета. Те ще посетят седем тематични музея, ситуирани в двора на Университета, където ги чакат разнообразни загадки. Със познания, предвидливост и бърза мисъл ще дават отговор на въпроси, чиито правилни отговори ще им дадат ключ към различаване на експонат от музея.

Официалното разкриване на Европейската Нощ на учените 2018 на Медицински университет – Пловдив е в 16 часа в Аудиторния комплекс, след което в оспорван спор " Класически или виртуален музей “ два тима ще пазят своята позиция " за “ или " срещу “ реалния/виртуалния музей. Публиката в залата ще дефинира спечелилия.

След привършване на Дебата и Приключенската игра, ще има Благотворителен кулинарен базар с ястия от разнообразни национални кухни, приготвени от студенти, преподаватели и чиновници на МУ – Пловдив. Събраните средства ще бъдат дарени за основаване на музейна експозиция на тематика " Медицината по тракийските земи “. 

Музикални и танцови осъществявания на студенти, преподаватели и чиновници на Университета ще основат празнично въодушевление. Сцените за изява ще бъдат пред Аудиторния комплекс, където ще бъде разгласен " Микрофонът е ваш! “.

И тази година Европейската нощ на учените в Медицински университет – Пловдив ще бъде трогателен, ексцентричен и въодушевяващ празник. REFRESH е новаторски план за Европейска Нощ на учените, финансиран от Европейската комисия по дейностите Мария Склодовска-Кюри на стратегия " Хоризонт 2020 “. Европейската нощ на учените е мегасъбитие, което всяка година се организира едновременно в към 300 града в цяла Европа и по света.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР