За да запазите хляба свеж и вкусен, е нужно да

...
За да запазите хляба свеж и вкусен, е нужно да
Коментари Харесай

Как да съхраняваме хляб, за да запазим качествата му за по-дълго

За да запазите хляба пресен и апетитен, е нужно да го отбраните от контакта с въздуха. Не го прибирайте в найлонова торбичка или пликче. Направите ли го, влагата от вътрешността на хляба ще премине в коричката и тя ще омекне, до момента в който вътрешността ще се втвърди.

Хлябът би трябвало да се съхранява на изсъхнало и хладно място, както и да няма контакт със слънчевата светлина. Добре е да се употребява кутия за самун.

Освен това извънредно добра концепция е да държите хляба в истинската му опаковка, изключително в случай че е хартиена.

 самун Thinkstock

Ако ли пък инцидентно не разполагате с сходна кутия, можете да употребявате фурната, която е самобитна кутия за самун. Когато го купувате или вадите от фурната, хлябът е още топъл, тогава го оставете непокрит, до момента в който се охлади. През това време не го покривайте, защото ще се задейства развой на кондензация и той ще се намокри.

Най-лошото място, на което можете да съхранявате самун, е хладилникът. Това ще форсира процеса на повреждане на продукта. Също по този начин в хладилника хлябът изсъхва и се втвърдява.

 самун Thinkstock

За сметка на неподходящото запазване на хляба в хладилника, той умерено може да се замрази.

Опакова се в алуминиево или транспарантно фолио и се прибира във фризера или камерата. Съхранен по този метод, той може да издържи до няколко месеца.

Когато решите да го консумирате, той се размразява, отрязва се филийка и се поставя в тостера.

Доста по-непопулярен способ е замразяването на цялостен самун, след което (когато ви е нужен), го вадите от камерата и го слагате в загрята на 180-190 градуса фурна.

Там той се изпича наново за към 35-40 минути.

Когато става въпрос за предпазване на самун, би трябвало да имате поради, че другите типове самун имат друга продължителност - от 2 дни до седмица.

Не забравяйте и времето, което продуктът е прекарал в магазина и постоянно поглеждайте периода на валидност.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР