За да влязат в сила обаче промените трябва да бъдат

...
За да влязат в сила обаче промените трябва да бъдат
Коментари Харесай

Кабинетът предлага 17-годишните да могат да шофират с придружител

За да влязат в действие обаче измененията би трябвало да бъдат утвърдени и от Народното събрание.

В момента са нужни навършени 18 години преди претендентът да получи право да ръководи лек автомобил. Честа процедура обаче бе курсовете да стартират по-рано и да се изчака единствено с документа до навършване на пълноправие. " С цел създаване на привички за безвредно ръководство е препоръчана опцията водачи, навършили 17-годишна възраст, да карат с компаньон ", се споделя в документа на Министерски съвет. 

Това е част от други ограничения, целящи повишение на сигурността и полагането на основи на наклонност за трайно понижаване на броя на жертвите на произшествия. Поставен е фокус върху увеличение на превантивния резултат, възстановяване на успеваемостта от контролната активност, както и ограничение на чувството за безотговорност у нарушителите, означават от Министерски съвет. 

Законопроектът обгръща наредба на стойностите на оптимално позволената скорост във и отвън обитаемо място , автомагистрала и скоростен път за другите категории моторни транспортни средства, както и споразумяване на зони в обитаемоте места , в границите на които да важи ограничаване на скоростта от 30 км/час за всички транспортни средства.

От друга страна, за възстановяване на организацията на придвижването след строително-ремонтни работи, тежки пътни произшествия и други спешни събития са въведени и съответни отговорности към стопаните на пътя .

Повишаването на успеваемостта при осъществяване на наложените санкции е адресирано с изискване за осъществяване на обзор за техническа редовност , а точно да са заплатени санкциите по влезнали в действие наказателни постановления и фишове за нарушавания , осъществени с показаното за обзор транспортно средство. Сега, с цел да минеш механически обзор, би трябвало да е заплатен единствено данъкът на автомобила и гражданската застраховка.

Предвидени са и нови насилствени административни ограничения - краткотрайно лишаване на шофьорската брошура до решение на въпроса за отговорността за всички нарушавания , които законът санкционира с лишаване на свидетелството за ръководство.

Въведена е също по този начин смяна в размера на налаганите санкции, както във връзка с отнемане от право на ръководство на МПС, по този начин и на размера на санкциите.

На база на данните за зародилите на годишна база пожари в пътни транспортни средства - почти 25% от записаните пожари със загуби - е основано условие към оборудването на транспортните средства с пожарогасители .

Регламентирани са и всички случаи на преустановяване на регистрацията на пътно транспортно средство, като се основават условия за облекчение на административната тежест върху жителите и бизнеса.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР