За да успее да се конкурира на най-големият автомобилен пазар

...
За да успее да се конкурира на най-големият автомобилен пазар
Коментари Харесай

Първите електромобили Tesla с етикет Made in China вече са тук

За да успее да се конкурира на най-големият авто пазар в света американската Tesla трябваше да направи една значима крачка - да стартира да създава своите коли там. Сега това към този момент е реалност, като първите доставки на Model 3, създадени в Китай, започнаха.

Това е значимо достижение за Tesla след инвестицията от 2 милиарда $ в завода в Шанхай, в който работата стартира преди по-малко от година, написа CNBC.

Американската компания означи старта на доставките със особено събитие за първите 15 клиента, които ще получат готовите коли.

В азиатската страна седаните Model 3 ще бъдат продавани на стартова цена от 355 800 юана или 50 000 щатски $. За съпоставяне внасяният от Щатите модел се продава за 439 000 юана, до момента в който в Съединени американски щати по-високия клас Tesla са на стойност под 40 000 $.

Заводът на Tesla в Шанхай работи едвам 357 дни, като той е основен фактор от проекта на компанията да резервира позицията си на най-големият производител на електрически автомобили в света, като понижи отрицателния резултат на комерсиалната война върху бизнеса си.

Преди време от сдружението обявиха, че задачата им е да стартират първите доставки в страната преди Китайската Нова година в края на януари.

На най-големият авто пазар Tesla има друг метод за разлика от другите страни, на които е показана. В Китай, където тя е продала 1,3 милиона нови електрическия автомобил през 2019 година, тя не залага на маркетинг и реклама, само че за сметка на това провежда надпревари и разнообразни празненства в своите шоуруми.

След старта на производството в Шанхай Tesla следва да стартира работа и по първата си фабрика в Европа. Тя би трябвало да се появи в покрайнините на Берлин, като инвестицията в нея ще бъде в размер на 4 милиарда евро. Там ще бъдат основани 10 000 работни места, а градежът би трябвало да стартира през 2020 година. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР