За да удължи живота си човек, в продължение на няколко

...
За да удължи живота си човек, в продължение на няколко
Коментари Харесай

Ето защо лютите чушки удължават живота

За да удължи живота си човек, в продължение на няколко години е належащо освен да се откаже от неприятните привички, само че и да се храни здравословно и да се занимава интензивно със спорт.

Лютите чушки са плодове на тропически шубраци от рода Capsicum (вж. пипер), които съдържат веществото капсаицин.

Лекарите са уверени, че феновете на пикантното, живеят доста по-дълго от тези, които не обичат люто.

Оказва се, че че капсицинът, дейната съставна част в аления горчив пипер, може да форсира метаболизма, да укрепи сърдечно-съдовата система и също да обезврежда хипертонията и затлъстяването. Антиоксидантите в чилито са каротин и витамин С. Алкалоидният капсаицин (той е този, на който се дължи лютивия вкус) има аналгетичен резултат и предизвиква гибелта на ракови кафези, блокира възпроизвеждането на нездравословни бактерии в храносмилателния тракт, предотвратява натрупването на тегло, понижава риска от диабет, възстановява метаболизма.

Лютия червен пипер е една от най-популярните и ефикасни принадлежности в областта на домашните маски. Перфектно затоплящ кожата, пиперът форсира кръвообращението и метаболизма, оказва помощ да се отървете от целулита, да намалите размера на талията и да отслабнете, без да напускате дома.

 Чили

Лютите чушки оказват помощ да се " изгори " подкожната лой по-активно, да се отстранен шлаките и непотребната течност, насъбрана в засегнатите от целулита области.

Лютото алено чили се свързва с 13% понижение на смъртността, основно от сърдечни болести или инсулт. Капсаицинът в чушките може да повлияе позитивно на чревното здраве и да предотврати затлъстяването.

Познавайки изгодите от това растение, можете да предотвратите някои болести авансово - задоволително е да добавите малко огнен усет към менюто си.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР