За да спаси договора за БрекзитЕК вижда предложенията изчерпателниЕС предложи

...
За да спаси договора за БрекзитЕК вижда предложенията изчерпателниЕС предложи
Коментари Харесай

Европа клекна с 80% за Северна Ирландия

За да избави контракта за Брекзит
Европейска комисия вижда предложенията изчерпателни

Европейски Съюз предложи да понижи с 80% инспекциите на някои артикули, идващи от Обединеното кралство за Северна Ирландия, в опит да се избегне комерсиална война след Брекзит.

Плановете бяха оповестени ден откакто английският министър за Брекзит лорд Дейвид Фрост изиска Протоколът за Северна Ирландия, който защищава от възникването на твърда граница на остров Ирландия, да бъде сменен с нов документ, предадоха международните организации.

Преговарящият за Брекзит от страна на Европейската комисия Марош Шефчович назова предложенията “изчерпателни и амбициозни”, предавайки четири документа на формалните лица, които отпътуваха с тях за Лондон. Съгласно проектите, превозването на съответни храни, растения и артикули от скотски генезис от Обединеното кралство за Северна Ирландия ще бъде изключение от общото предписание с до 80% понижаване на инспекциите.

На процедура това значи, че от камион, прекарващ дружно млечни артикули, риба и сладкарски произведения, ще се изисква единствено един документ, вместо обособени документи за обособените артикули, уточни Шефчович.

Плановете плануват и свободно превозване на медикаменти след смяна в европейското законодателство. От английска страна остава да се обезпечи непрекъснат граничен надзор, че етикетите на храните са ясни и е допустимо да се наблюдава всяка връзка в снабдителната верига. В документите обаче не става дума за Европейския съд - различен сензитивен въпрос за британците. Лондон продължава да не желае Съдът на Европейски Съюз да е съдия по противоречивите въпроси, както е според протокола.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР