За да се запази красотата и младостта, правилното хранене само

...
За да се запази красотата и младостта, правилното хранене само
Коментари Харесай

7 храни, които не трябва да комбинирате

За да се резервира хубостта и младостта, вярното хранене единствено по себе си не постоянно е задоволително. Има няколко храни, които не се предлага да се комбинират в едно хранене. Някой може да каже, че тази информация е лишена от здрав разсъдък и някои от ястията към този момент са станали традиция за поколенията. Съвременните проучвания обаче потвърдиха, че комбинацията от избрани храни може да предизвика коремна болежка, дехидратация и загуба на сила.
Краставици и домати
 Kaкво в никакъв случай не би трябвало да засаждаме до доматите? Kaкво в никакъв случай не би трябвало да засаждаме до доматите?
Някои култури не се " схващат " добре с доматите. Това се дължи на обстоятелството, че вредителите и заболяванията, присъщи за тях, могат да навр...
Пролетната салата с пресни краставици и домати е обичаното ядене на всички. Тези артикули, обаче, имат дребна съгласуемост между тях. По своята конструкция доматите са кисели, до момента в който краставицата принадлежи към алкалната група. Следователно процесът на асимилиране на зеленчуците протича по разнообразни способи. Докато краставиците се усвояват, доматът просто ферментира в стомаха. Това води до отичане и дискомфорт.
Омлет със сирене и шунка
Това е може би най-популярната, бърза и изобилна алтернатива за закуска. Такова ядене, обаче, не обезпечава нужното количество сила и жизненост. Комбинацията от главните съставни елементи може да повлияе отрицателно на храносмилателния развой. Разрешената ставка е една порция на хранене. Ако сте фенове на омлетите, най-добре е да ги комбинирате с пресни зеленчуци. Тогава протеинът се усвоява елементарно и тялото ще получи нужните витамини и минерали.
Паста с доматен сос и сирене
Както бе упоменато нагоре, доматите принадлежат към киселинната група храни. Затова комбинирането им с нишестени въглехидрати не е добра концепция. Ето за какво, не се предлага да се употребяват тестени произведения с домати и в случай че всичко това е в допълнение подправено със сирене, вследствие на това можете да получите тежест в стомаха и отичане на корема. Печените зеленчуци ще бъдат най-полезното допълнение към пастата.
 Ако желаете доматите в никакъв случай да не загниват, пръскайте ги с тази напитка Ако желаете доматите в никакъв случай да не загниват, пръскайте ги с тази напитка
Доматите са един от най-вкусните зеленчуци в семейството. Всяко семейство ги похапва. С тях можем да приготвим свежа салата и стотици...
Хляб със сирене
Комбинацията от тези артикули също не е изцяло сполучлива. Тялото се нуждае от разнообразни ензими, с цел да смила сиренето и хляба. Най-добре е тези храни да се употребяват самостоятелно и в композиция с лека зеленчукова салата.
Плодове след щедро хранене
Не яжте плодове след цялостно хранене. Това може да аргументи храносмилателни проблеми. Ако главните съставни елементи на обяда са мазнините и протеините, тогава тялото ще отнеме повече време, с цел да ги обработи, в сравнение с да смила плодовете. Сладките и сочни плодове се предлагат да се употребяват един час преди главното хранене или 40-50 минути след него.
Банан с мляко
 Тайната на опитните градинари: Аспирин за по-висок рандеман на домати Тайната на опитните градинари: Аспирин за по-висок рандеман на домати
Опитните градинари разчитат на изпитан трик за увеличение добива на домати. Те употребяват аспирин за удължение интервала на плододаване...
Повечето диетолози са привикнали да заместват плодовете и млечните смутита с пълноценни ястия или закуски. Най-популярната рецепта е бананов млечен коктейл. Но тази композиция ще аргументи тежест в стомаха. Все отново има вид, при който сходна напитка ще има по-малко отрицателни последствия - за приготвянето на коктейл си коства да се употребяват най-узрелите от време на време даже черни банани.
Шунка и пъпеш
Не се изненадвайте, само че тази композиция е извънредно известна в Европа. Ястието се сервира в Италия и Испания. От него обаче на практика няма изгода. Ако слушате научни проучвания, плодове като пъпеш въобще не би трябвало да се комбинират с никаква храна и още повече с нишестета и протеините. Няма изгода от такова комбиниране, само че нарушаване на храносмилателната система ви е обезпечено. 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР